У Львівській області за невиконання батьками обов'язку щодо виховання дітей, їм загрожує адміністративна відповідальність

У Львівській області за невиконання батьками обов'язку щодо виховання дітей, їм загрожує адміністративна відповідальність

04.10.14 14:28 0 670
На Львівщині, на початку кожного нового навчального року працівники міліції проводять профілактичну операцію під умовною назвою «Урок». Мета - звести до мінімуму кількість злочинів та правопорушень, що скоюють неповнолітні.

Основне завдання правоохоронців під час проведення таких заходів - виявляти неповнолітніх, котрі не відвідують навчальні заклади, а також притягувати до відповідальності батьків, котрі не забезпечили своїм дітям необхідних умов для навчання.

Під час відпрацювання працівники міліції перевіряли як неповнолітні відвідують навчання, чи не прогулюють у парках, кафе, інтернет-клубах чи якихось інших місцях.

«Під час проведення «Уроку» у Львові виявили 28 неповнолітніх, котрі не приступили до навчання через безвідповідальність власних батьків. 16 з них вже навчаються»,- розповів начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей ЛМУ ГУМВС України у Львівській області капітан міліції Павло Лихач.

Пріоритетними напрямками роботи працівників міліції є виявлення таких адміністративних правопорушень: невиконання батьками обов'язку щодо виховання дітей, продаж неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюнових виробів, порушення встановленого законом порядку перебування дітей у розважальних закладах або в закладах громадського харчування.

«За ознаками статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками обов'язку щодо виховання дітей), ми протягом вересня склали 23 адмінпротоколів та ще 30 - за порушення правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами» - повідомив Павло Лихач.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Зустріч ...
Наступна новина: У Житомирі обговорили ...

КОМЕНТАРІ