У вересні на Житомирщині спостерігалася загальна тенденція зростання надходжень до бюджету

У вересні на Житомирщині спостерігалася загальна тенденція зростання надходжень до бюджету

04.10.14 13:29 0 626
Як повідомляють у Головному управлінні Міндоходів у Житомирській області, у вересні надходження податку на додану вартість (ПДВ) на Житомирщині досягли піку і склали 58,9 млн. грн.

Для порівняння – у лютому цього року платниками області було сплачено 36 млн. грн. податку на додану вартість, у середньому за січень – серпень 2014 року – 48 млн. грн. Питома вага ПДВ до загальних надходжень державного бюджету зросла із 45 % протягом року до 54 % за вересень, а це додаткові 10,7 млн. грн. у бюджеті держави.

Таку позитивну динаміку надходження ПДВ в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Житомирській області Лілія Куришко пов'язує з ефективною роботою податківців з детінізації економіки. За її словами, виводячи бізнес з тіні, область отримує резерв наповнення бюджету, оскільки тіньовий сектор гальмує розвиток і економічно активних підприємств, які стабільно наповнюють бюджет.

Лілія Куришко наголошує, що у вересні цього року спостерігалася загальна тенденція зростання надходжень до бюджету. Платежі, зібрані в перший місяць осені, майже на 10 % перевищили минулорічні. До загального фонду держбюджету надійшло 117 млн. грн., що на 7,4 млн. грн. більше, ніж у вересні 2013 року. До зведеного бюджету забезпечено 279 млн. грн. (+23,6 млн. грн.).

До місцевих бюджетів забезпечено надходжень майже 160 млн. грн. Податку з доходів фізичних осіб сплачено у вересні 126,5 млн. грн., що на 20 %, або на 21 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Лілія Куришко резюмує, що таких результатів досягнуто завдяки ефективній співпраці фіскальної служби, платників, а також створенню комфортних умов для ведення бізнесу та підвищенню податкової культури громадян.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Івано-Франківському ...

КОМЕНТАРІ