Громадське формування "Сокіл" патрулюватиме вулиці Рівного на велосипедах

Громадське формування "Сокіл" патрулюватиме вулиці Рівного на велосипедах

04.10.14 12:51 0 623
Близько п'ятнадцяти жителів обласного центру об'єдналися, щоб охороняти порядок у місті разом із правоохоронцями. У більшості членів громадського формування є велосипеди. Чоловіки жартують, що тепер у Рівному буде своя «Поліція Маямі».

Командир громадського формування з охорони громадського порядку «Сокіл» Павло Тарасович розповідає, що усі ці люди пройшли Майдан і були на барикадах.

– Зі своїми побратимами, друзями ми підняли питання щодо створення громадського формування, – розповідає Павло Тарасович. – Разом із міліцією ми будемо патрулювати наше місто, слідкувати за порядком і не тільки за порядком, а й допомагати людям, коли треба. Ми вже чергували коли був процес реєстрації нашого формування і приймали участь у патрулюванні, ніяких зауважень поганих не було, тільки позитив.

За словами заступника начальника рівненського МВ УМВСУ у Рівненській області Олега Левка, громадські формування на законодавчому рівні можуть допомагати державним органам в охороні громадського порядку.

– Громадське формування «Сокіл», створене 28 серпня 2014 року, – розповідає Олег Левко. – До складу загону входять особи, які раніше не були притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Сюди увійшли люди, які виявили бажання допомагати працівникам міліції в охороні громадського порядку на території міста Рівне. В обов'язки членів громадського формування «Сокіл» входить виявляти та допомагати працівникам міліції адміністративні правопорушення, а також правопорушення кримінального характеру по місту Рівне.

Міліціонери з членами громадського формування провели інструктаж, розповіли про функціональні обов'язки та відправились на спільне патрулювання.

Наталія НЕЧИПОРУК,

Рівненський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ