На Тернопіллі на 39,1% скорочено обсяги споживання природного газу у бюджетній сфері за вересень

На Тернопіллі на 39,1% скорочено обсяги споживання природного газу у бюджетній сфері за вересень

04.10.14 15:39 0 687
За 28 днів вересня споживання природного газу у бюджетній сфері скорочено на 39,1% від доведених обсягів споживання.

Про це доповів начальник відділу енергетики та енергозбереження управління розвитку транспортної інфраструктури, паливно-енергетичного комплексу та зв'язку департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Тернопільської облдержадміністрації Микола Михальський під час колегії департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму, яка відбулася 1 жовтня.

За словами Миколи Володимировича, в області створено Антикризовий енергетичний штаб, реалізується оперативний план технічних та організаційних заходів щодо скорочення споживання природного газу підприємствами господарського комплексу та соціальної інфраструктури. Аналогічні антикризові енергетичні штаби створено в районах. Крім того, розроблено Тимчасові кризові заходи щодо скорочення споживання природного газу в осінньо-зимовий період 2014/2015 року підприємствами комунальної теплоенергетики.

«Варто відзначити незадовільний стан роботи, як районних державних адміністрацій, так і районних антикризових енергетичних штабів у Підволочиському, Кременецькому, Козівському, Теребовлянському, Підгаєцькому районах, - констатував начальник відділу. - За вересень 2014 року у даних районах перевищено доведені обсяги споживання природного газу. Зокрема, у Підволочиському районі перевищено доведені ліміти промисловою групою споживачів у 3 рази, Кременецькому районі на 10%, Підгаєцькому - на 50%. У бюджетній сфері Козівського району перевищено доведені обсяги споживання у 2 рази, в Теребовлянському- на 2%».

Перевищення ліміту споживання природного газу промисловою групою споживачів на 11,1 млн куб метрів відбулось через початок роботи підприємств-виробників цукрової продукції з нарощенням на 53% обсягів виробництва у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Підприємствами укладено прямі договори на постачання природного газу з НАК «Нафтогаз України» та проведено передоплату за вересень 2014 року.

«В бюджетній сфері області завершено роботи з виконання планів заходів щодо підготовки установ та організацій до опалювального сезону 2014/2015 року. У всіх бюджетних установах завершено поточні ремонти будівель і споруд, приміщень загального користування, підвалів та горищ. На даний час в бюджетній сфері області переведено на альтернативні види палива 14 котелень (11 – у закладах освіти і науки, 3 охорони здоров'я). Проводяться роботи з переводу на альтернативні види палива по 33 котельнях бюджетної сфери (будівництво котелень, монтаж котельного обладнання). Крім того, бюджетними установами та організаціями області проведено ряд заходів з часткової санації будівель і споруд. Зокрема, у 480 закладах освіти, у 14 відділеннях та у 47 закладах первинної сільської мережі закладів охорони здоров'я, у 62 закладах культури, у 15 закладах соціального захисту населення замінено на енергозберігаючі 2200 віконних та 128 дверних блоків. Реалізація даного заходу дозволить скоротити споживання природного газу орієнтовно ще на 8%», - зазначив Микола Володимирович.

Заплановано перевести на альтернативні види палива 85 котелень бюджетних установ та організацій. Фінансування з переводу котельного обладнання буде проведено з місцевих бюджетів та за рахунок залучених коштів не бюджетних джерел, що дозволить скоротити споживання природного газу на 23% до споживання бюджетними установами у 2013 році.

Також сформовано перелік об'єктів комунального господарства та соціальної інфраструктури області, які необхідно та доцільно перевести на індивідуальні енергозберігаючі системи опалення із застосуванням альтернативних видів палива.

«Варто відзначити незадовільний стан забезпечення вугіллям бюджетних установ та організацій області. Станом на 30.09.2014 року всього заготовлено тільки 3,7 тис. тонн вугілля при потребі 8,1 тис. тонн (45,8%), зокрема, закладами науки і освіти - 39% (при потребі – 6,0 тис. тонн , заготовлено тільки 2,3 тис. тонн). Якщо, заклади освіти Підволочиського, Бучацького районів забезпечені вугіллям на 100%, то Бережанського - на 7%, Борщівського - на 13%», - наголосив Микола Володимирович.

На жовтень 2014 року споживачі області забезпечені деревною продукцією лише на 75,8% ( бюджетні установи - на 74%). Зокрема, не забезпечені деревною продукцією бюджетні установи Бучацького, Заліщицького, Козівського, Теребовлянського, Тернопільського районів.

Довідково: Потреба природного газу на 2014 рік в області складає 820 млн куб. метрів (згідно обсягів споживання у 2013 році). Зокрема, у 2013 році спожито по категоріях споживачів (млн. куб. метрів):бюджетними установами та організаціями – 30,4 (3,6%); промисловою групою споживачів – 147,2 (18,0%);підприємствами комунальної теплоенергетики – 84,8 (10,3%); населенням – 531,5 (64,8%).

З метою виконання постанови Кабінету Міністрів України від 9 липня 2014 року №296 щодо обсягів споживання природного газу обласною державною адміністрацією проведено розподіл доведених для споживачів області лімітів природного газу для потреб бюджетних установ та організацій, теплогенеруючих та теплопостачальних організацій, промислових споживачів в розрізі газопостачальних організацій (ПАТ «Тернопільгаз» та ПАТ «Тернопільміськгаз»). Доведений обсяг споживання природного газу для області з 1 серпня 2014 року по 1 квітня 2015 року складає 166,8 млн куб. метрів природного газу (без населення).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За час проведення АТО ...

КОМЕНТАРІ