На Тернопільщині відновлюють дошкільні навчальні заклади

На Тернопільщині відновлюють дошкільні навчальні заклади

04.10.14 17:46 0 670
Два дитячих садочки, які були тимчасово закриті, розпочали працювати в області протягом 2014 року. Планують також додатково відкрити 8 груп у постійно діючих закладах, повідомив директор департаменту освіти і науки Любомир Крупа на підготовчій нараді під керівництвом першого заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака.

Це та інші питання розглянули 3 жовтня під час зустрічі з Віце-прем'єр-міністром України Олександром Сичем під час його робочого візиту в Івано-Франківськ.

«В області послуги з дошкільної освіти надають 564 дошкільні навчальні заклади, у яких виховують 31,4 тис. дітей. Усі діти 5-річного віку охоплені дошкільною освітою. У населених пунктах з малою чисельністю жителів для дітей дошкільного віку є можливість відвідування найближчих до них дошкільних навчальних закладів, - зазначив Любомир Крупа. - З метою пошуку, відбору, розвитку і навчання здібних та обдарованих дітей в області сформовано мережу навчальних закладів нового типу. Також в області функціонує Тернопільське обласне комунальне територіальне відділення Малої академії наук України, його 16 районних, 2 міських та 2 сільських філій, у яких охоплено науково-дослідницькою роботою понад 2 тисячі учнів».

Для забезпечення змістовного дозвілля та зайнятості в позаурочний час дітей та учнівську молодь залучають до здобуття позашкільної освіти, розвитку мережі гуртків, спортивних секцій.

«Загальноосвітні заклади І-ІІІ ступенів стовідсотково забезпечені навчально-комп'ютерними комплексами, усі вони під'єднані до всесвітньої мережі Інтернет. Усі учні 1-4 класів забезпечені харчуванням за бюджетні кошти. Продукти постачаються приватними підприємцями на основі укладених договорів, - продовжив Любомир Крупа. – В області є 109 шкільних автобусів. В усіх районах під час формування бюджетів на 2014 рік відділами освіти райдержадміністрацій внесені пропозиції щодо передбачення коштів для функціонування встановленої системи підвозу дітей, учнів та педагогічних працівників до навчальних закладів і додому».

З метою забезпечення підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів та зменшення споживання природного газу у 2014 році заплановано перевести на альтернативні види палива 40 котелень паливних. Уже перевели 11 закладів, на електричне опалення заплановано перевести 21 навчально-виховний заклад.

«Головними завданнями управлінських і методичних структур та педагогічних колективів навчальних закладів області для подальшого розвитку освіти є передусім збереження кращих здобутків і традицій минулого і накопичення якісного позитивного досвіду та потенціалу з її модернізації в контексті європейської інтеграції, світової глобалізації, національної ідентичності», - додав Любомир Крупа.

Довідково:

В області у 2014/2015 навчальному році функціонують 842 загальноосвітні навчальні заклади.

У 2014/2015 навчальному році в 15 інтернатних закладах області отримують освіту майже 3 тис. вихованців. Класи з інклюзивним навчанням організовано у 16 загальноосвітніх школах для 32 дітей з особливими освітніми потребами.

Підготовку кваліфікованих робітників у Тернопільській області здійснюють 26 професійно-технічні навчальні заклади державної форми власності.

У 2014 році з навчальних закладів профтехосвіти області випущено 4.5тис. кваліфікованих робітників, у тому числі молодших спеціалістів 96 чол. Працевлаштування випускників складає 85 %, з них працюють за отриманою професією 64 %., продовжують навчання у вищих навчальних закладах - 19.6%, призвані до лав Збройних Сил України - 1.4%. Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється за 64 інтегрованими професіями.Мережа вищих навчальних закладів області різних типів та рівнів акредитації налічує 32 навчальні заклади: 4 університети (у тому числі 3 національних), 6 інститутів, 19 коледжів, 3 училища.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ