Тернопілля: будинки-інтернати області готові до початку зими

Тернопілля: будинки-інтернати області готові до початку зими

04.10.14 14:05 0 656
Наскільки готові стаціонарні установи та заклади до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років обговорили на засіданні колегії департаменту соціального захисту населення Тернопільської облдержадмністарції. В усіх будівлях провели необхідні ремонтні роботи з обслуговування будівель, водо і тепломереж, опалювальних та освітлювальних систем, каналізації, телефонних мереж, під'їзних шляхів. Шість будинків-інтернатів та геріатричний пансіонат забезпечені резервним автономним енергоресурсом, повідомив начальник управління організації надання соціальних послуг ОДА Павло Кланца.

«Поточний ремонт завершили в житлових та адміністративних приміщеннях будинків-інтернатів: Петриківському дитячому будинку-інтернаті, Петриківському геріатричному пансіонаті та стаціонарних відділеннях територіальних центрів с. Бариш Бучацького району, с. Товсте Заліщицького району, с. Катеринівка Кременецького району, с. Денисів Козівського району. В будинках-інтернатах є достатньо взуттям, зимового одягу, постільної білизни, технологічного, медичного обладнання та автотранспорту», - зазначив Павло Кланца.

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації від 31. 07. 2014 № 67 про зменшення споживання природного газу департамент розробив наказ від 12. 08. 2014 р. № 09-а про організацію виконання заходів щодо зменшення споживання природного газу на 30%.

«З метою економного використання енергоресурсів у територіальному центрі соціального обслуговування Чортківського району котельню перевели з газового опалення на альтернативний вид палива, - продовжив Павло Кланца. - також частково перевели і Петриківський обласний геріатричний пансіонат. У Почаївському психоневрологічному будинку-інтернаті використовують твердопаливний котел, який працює на вугіллі, відходах деревини та паливних брикетах. У Мельнице-Подільському обласному комунальному дитячому будинку-інтернаті проводиться реконструкція котельні. Загалом, у 2 із 7 будинків-інтернатів та 4 із 15 стаціонарних відділень територіальних центрів система опалення працює на твердому паливі».

У ході підготовки області до осінньо-зимового періоду поновили роботу районнихоперативних штабів з попередження замерзання безпритульних громадян. Заклади системи соціального захисту населення співпрацюють з благодійними та релігійними організаціями, що працюють на території області в сфері надання соціальних послуг. На базі обласного та районних Товариств Червоного Хреста проводять збір речей для безпритульних громадян на випадок надзвичайних ситуацій. Працівники міського відділу УМВС України в Тернопільській області ведуть облік осіб без постійного місця проживання.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ