У Житомир зі сходу повернулися бійці Національної гвардії ,

У Житомир зі сходу повернулися бійці Національної гвардії ,

04.10.14 08:10 0 618
Майже 60 житомирських гвардійців прибули з Луганщини до місця постійної дислокації. Бійці охороняли громадський порядок та безпеку мирних жителів на блокпостах, максимально наближених до нинішньої умовної буферної зони. Героїв зустрічали з короваєм, квітами та оркестром.

У дворі військової частини 3047 Національної гвардії України зібралися рідні, близькі, друзі та колеги.

Також на урочисту зустріч прибули заступник голови облдержадміністрації - керівник апарату ОДА В'ячеслав Поліщук, заступник мера Олександр Бочковський та керівництво УМВС Житомирщини.

Найбільш хвилюючою стала мить, коли із запилених автобусів вийшли у повному обмундируванні та зі зброєю стомлені, але усміхнені бійці.

- Ми намагалися всіляко підтримувати свого Володимира, - розповідає Валентина Петрівна, мама одного з прибулих, - ці 2 місяці для нас видались дуже довгими і були найбільш тривожними і неспокійними за всі його відрядження. – Хвилювалися, але розуміли, що це обов'язок, який треба виконати з честю.

Після міцних обіймів хлопці вишикувались у дворі частини поряд зі своїми колегами, які забезпечували виконання завдань правоохоронців на Житомирщині.

Щирий поліський коровай за давньою традицією вручили командирові військової частини Національної гвардії Миколі Ташкевичу, який разом зі своїми бійцями упродовж двох місяців знаходився, практично, на передньому рубежі неоголошеної війни і ніс, певно, найбільшу відповідальність і за виконання поставлених завдань і за успішне повернення усіх додому.

До прибулих з теплими словами вітань звернулись гості, які також вручили від обласної державної адміністрації, обласної ради та мерії м. Житомира почесні грамоти й цінні подарунки.

- Спасибі вам за те, що ви зробили там, на неспокійному сході, дякуємо за сумлінне виконання службового обов'язку і головне: спасибі, що повернулися живими й неушкодженими у свою частину, до своїх родин, - звернувся до бійців заступник начальника УМВС України в Житомирській області Юрій Лебідь.

Урочисте проходження підрозділів військової частини під звуки маршу у виконанні оркестру обласного Управління завершило святкові заходи. Відразу потому пролунала команда розійтись і хлопці потрапили у коло рідних. Втім на запитання про тамтешні події відповідають стримано.

- Блокпости, на яких ми патрулювали, виконують функцію фільтраційних пунктів, - розповідає заступник командира військової частини Нацгвардії Віталій Богуславець. – Ми постійно перевіряли транспорт, що проходив, та осіб, які в ньому знаходились. Затримань і зброї, і підозрілих людей було більш, ніж достатньо.

Та, незважаючи на пережиту небезпеку на буремному сході, бійці висловили готовність знову поїхати туди, аби допомогти повернути лад і спокій своїй державі.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Результат конкурсу: у ...

КОМЕНТАРІ