На Тернопіллі декількасот гривень вигоди для "мисливців за металом" - багатотисячні збитки для держави

На Тернопіллі декількасот гривень вигоди для "мисливців за металом" - багатотисячні збитки для держави

05.10.14 09:49 0 632
З початку року на Тернопільщині правоохоронці задокументували сорок фактів розкрадання ліній електропередач та кабелів телефонного зв'язку. У половині з них вже встановлені особи крадіїв, вісім – не підтвердилися або ж були малозначимими, над рештою міліціонери ще працюють.

Найчастіше кабель з метою наживи пошкоджують у Кременецькому, Підгаєцькому, Чортківському районах, каже заступник начальника УМВС - начальник кримінальної міліції УМВС України в Тернопільській області Василь Левицький - дещо рідше у Бучацькому, Теребовлянському та Тернопільському. Найбільших збитків цьогоріч так звані «мисливці за металом» завдали на Підгаєччині. Там були викрадені понад сто метрів кабелю.

Лиходії, озброївшись елементарними інструментами та часто без жодних засобів захисту, ризикують власним здоров'ям, за кілька десятків метрів дроту. Чи матимуть вони з цього шалену вигоду? - Де там! Адже сто метрів такого дроту в пункті прийому металу вартують 100-200 гривень. Натомість збитки, завдані державі, становлять декілька тисяч гривень, не кажучи уже про те, що без світла та зв'язку залишаються цілі населені пункти.

З метою попередження скоєння подібних злочинів на території області співробітники органів внутрішніх справ спільно з працівниками «Тернопільобленерго» та «Укртелеком» проводять комплексні оперативно-провілактичні заходи з метою виявлення «мисливців за металом».

Правоохоронці звертаються до працівників пунктів прийому металу: якщо у вас є підозри щодо походження «товару», який вам пропонують, телефонуйте у міліцію. Адже ваша мовчазна згода, може обернутися не лише шаленими збитками для державного бюджету, а й людською трагедією.

Тим же, хто має спокусу зрізати кілька метрів кабелю, нагадуємо: подібні дії підпадають під правову кваліфікацію ч. 1, 2 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Міноборони України оновлює ...

КОМЕНТАРІ