У Тернополі триває Тиждень доступу до публічної інформації

У Тернополі триває Тиждень доступу до публічної інформації

05.10.14 08:08 0 632
28 вересня у світі відзначається «Міжнародний день Права знати», який був започаткований у 2002 році громадськими організаціями та ініціативами, які працюють у сфері доступу до публічної інформації та відстоюють це право громадян. Саме тоді було засновано Мережу захисників свободи інформації (TheFreedomofInformationAdvocatesNetwork, FOIAnet).

«Цьогорічне відзначення «Міжнародного Дня Права знати» особливе тим, що у багатьох містах відбуваються Дні відкритих дверей до міських рад обласних центрів. В рамках цієї ініціативи зацікавлені громадяни, молодь і всі охочі можуть ознайомитись як функціонує муніципалітет зсередини, дізнатися яким чином органи місцевого самоврядування щоденно взаємодіють з мешканцями міст та надають їм необхідні консультації», – розповів керівник громадської організації «Спілка Молодіжного Самоврядування» Ігор Процик.

В рамках відзначення «Міжнародного Дня Права знати» в Тернопільській міській раді відбувся День відкритих дверей. Усім бажаючим провів екскурсію та розповів про специфіку роботи органу місцевого самоврядування помічник міського голови Максим Черкашин.

«Екскурсії радою проходять досить часто. Відкритість міської ради – це принципова позиція міського голови Сергія Надала. Підтвердження цьому є й щотижневі прямі ефіри, на яких міський голова спілкується з мешканцями, також можна відзначити започаткування прямих трансляцій під час проведення пленарних засідань сесій міської ради. Окрім того хорошою практикою є ведення сторінок в соціальних мережах відділами та управліннями міськради, що значно пришвидшує вирішення проблем, з якими звертаються мешканці», – зауважив Максим Черкашин.

Учасники екскурсії відвідали Інформаційно-довідкову службу міської ради 15-80, побачили де проходять засідання виконавчого комітету, сфотографувались у сесійній залі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ