Хмельницька область: рятувальники проводять штабні тренування з органами управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її ланок

Хмельницька область: рятувальники проводять штабні тренування з органами управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту та її ланок

06.10.14 08:40 0 628
Впродовж вересня – жовтня на території області працівники Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області спільно з органами місцевої влади та місцевого самоврядування проводять штабні тренування з органами управління територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області та її ланок, а також спеціальні об’єктові навчання і тренування на підприємствах, в установах та організаціях. Дані заходи проводяться на виконання завдань Президента та Кабінету Міністрів України з метою підготовки органів управління та служб цивільного захисту до виконань завдань щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, як у мирний час, так і в особливий період.

Проведення тренувань зумовлене вкрай нестабільною ситуацією в державі, тому, в першу чергу, увага звертається на організацію роботи штабів із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій всіх рівнів та порядок їх взаємодії з відповідними комісіями з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, а також комісій з питань евакуації.

Крім того, під час тренувань відпрацьовуються питання з оповіщення органів управління, проведення заходів із евакуації громадян, з підготовки захисних споруд цивільного захисту до використання їх за функціональним призначенням. Адже саме там укриватиметься населення під час небезпечних факторів надзвичайних ситуацій, бойових дій чи терористичних актів. Також перевіряється підготовка персоналу, техніки, оснащення та пунктів управління до виконання завдань із ліквідації надзвичайних ситуацій.

Проведенні навчання дозволять значно покращити готовність керівників органів місцевої влади та самоврядування, підприємств, організацій, установ, усіх служб цивільного захисту області до протидії будь-яким надзвичайним ситуаціям.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині під час ...
Наступна новина: На Закарпатті члени ...

КОМЕНТАРІ