В Закарпатській області у Берегові члени громадського формування допомогли правоохоронцям у затриманні "камерного" злодія

В Закарпатській області у Берегові члени громадського формування допомогли правоохоронцям у затриманні "камерного" злодія

06.10.14 11:52 0 609
Молодому берегівчанину «світить» до п'яти років позбавлення волі за вчинені ним крадіжки камер зовнішнього відео-спостереження.

До чергової частини Берегівського райвідділу міліції звернулися з аналогічними заявами двоє потерпілих. В обох заявах йшлося про викрадення камер зовнішнього відеоспостереження. Крадіжки сталися в різних кінцях міста.

Оперативники карного розшуку зробили все можливе для того, щоб викрити крадія. Міліціонери перевірили місця можливого збуту викрадених камер, допитали осіб, які могли бути свідками злочину чи очевидцями, перевірили на причетність чимало осіб. І їм вдалося врешті-решт вийти на слід злодія.

Не останню роль у викритті зловмисника зіграла допомога місцевого громадського формування з охорони громадського порядку, члени якого й надали правоохоронцям відеозаписи з камер спостереження, де було зафіксовано особу крадія.

Охочим поживитися чужим майном виявився 18-річний місцевий житель, який, незважаючи на свій молодий вік, вже встиг «відвідати» місця позбавлення волі і лише взимку цього року звільнився.

Парубка доставили до райвідділу міліції, де йому вручили обґрунтоване повідомлення про підозру у вчиненні ним двох епізодів кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно). Відтак затриманий попрямував до ізолятора тимчасового тримання.

Як пояснив сам молодик, йому захотілось розважитися, а так як він ніде не працює й грошей не має, тому вирішив розбагатіти за чужий кошт. Побачивши прикріплені до дерева камери відоспостереження, які ніхто не охороняє, поцупив їх та згодом продав за 100 та 150 гривень (хоча насправді вартість камер значно вища). Виручені гроші витратив на розваги.

Правоохоронці вилучили викрадені відеокамери. Після проведення експертизи їх буде повернуто власникам.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ