На Хмельниччині пенсіонерка із Кам'янець-Подільського району перерахувала 20 тисяч гривень шахраєві, який представився працівникам моргу

На Хмельниччині пенсіонерка із Кам'янець-Подільського району перерахувала 20 тисяч гривень шахраєві, який представився працівникам моргу

06.10.14 12:39 0 647
Повіривши у байку шахраїв, 67-річна жителька Кам'янець-Подільського району перерахувала зловмисникам 20 тисяч гривень, аби врятувати сина від кримінальної відповідальності за вбивство.

Близько 10.30 ранку на мобільний потерпілої зателефонував незнайомець та представився лікарем з моргу. Чоловік ошелешив жінку звісткою: «Ваш син убив людину. Та я можу виписати потрібний висновок експертизи, і ваш син уникне кримінальної відповідальності. Ціна питання — 20 тисяч гривень».

Аби остаточно переконати нажахану матір, в слухавці тихим наляканим голосом хтось прошепотів: «Мамо, врятуй мене, благаю».

Жінка не роздумуючи зібрала усі свої заощадження, а ту суму, якої не вистачало, позичила у рідних та знайомих. Слід зауважити, що весь цей час вона перебувала на зв'язку з аферистом, який періодично жахав бідолашну можливим тюремним життям сина. Зловмисник неодноразово наголошував, що доля сина — в її руках.

Зібравши необхідну суму, жінка на таксі приїхала до центрального відділення банку та перерахувала кошти на вказаний рахунок, після чого з полегшенням повернулась додому. Аж тут опівдні зателефонував син. Як виявилось, він увесь цей час був на роботі і навіть не здогадувався, що з ним сталася така халепа. Тож ошуканій пенсіонерці не залишалося нічого іншого, як звернутися із заявою до міліції.

— Наразі за фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Слідчий здійснює першочергові слідчі дії, — розповів начальник Кам'янець-Подільського міського відділу міліції Віталій Козярук. — Різновидів мобільних шахрайств безліч. Але замість того, аби діяти розсудливо, під натиском шахраїв громадяни починають робити саме ті кроки, на які аферисти і розраховують. Ще раз наголошую, що в таких випадках потрібно зателефонувати рідній людині та в міліцію. Два телефонних дзвінки — і в аферистів не буде шансів збагатитись за ваш рахунок.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Петро Порошенко: «95-та ...
Наступна новина: На Львівщині внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ