Люди мають право боронитися і повинні допомагати іншим у боротьбі з агресором, – Гузар

Люди мають право боронитися і повинні допомагати іншим у боротьбі з агресором, – Гузар

06.10.14 12:07 0 618
У здоровому бажанні миру ніхто не повинен відмовлятися від участі в оборонній діяльності, чи то збройній, чи то альтернативній, як також не може нехтувати моральними засадами, виправдовуючи злодіяння виконанням наказів.

Про це пише Блаженніший Любомир Гузар у своїй статті-роздумі «До якого миру маємо прагнути?», розміщеній у блогах Української правди.

Колишній предстоятель УГКЦ розмірковує над природою війни і миру на прикладі ситуації на сході України.

Культурні народи ще в давнину діяли на підставі поняття, яке висловлювали у формі приказки «Хочеш миру, готуйся до війни»... Якщо держава думає про напад, про агресію, то вона становить небезпеку для всіх інших. Навпаки, розбудова збройних сил для захисту життя і прав своїх громадян сприяє зміцненню бажання миру, загальному добру», – пише Блаженніший.

Саме тому він упевнений, що держава повинна піклуватися про оборону.

«Досвід показує, що в країнах, які зазнавали агресії, гинуло багато людей, котрі не мали як і чим захищатися (наприклад, від бомбардування). Але крім жертв використання зброї, мільйони людей згинули від усякого роду національних, етнічних, релігійних і навіть мовних переслідувань», – зазначив Гузар.

«Народи можуть і повинні боротися проти такого насилля, яке не має жодного оправдання. У боротьбі проти несправедливості люди повинні допомагати одне одному. Народи, які населяють землю, мають гуртуватися, творити міжнародні структури, рішуче засуджувати напасників і ставати в обороні покривджених, яким важко самим себе захистити».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Петро Порошенко: «95-та ...

КОМЕНТАРІ