На Хмельниччині відбулася семінар-нарада голів обласних організацій Асоціації ветеранів МВС України (+)

На Хмельниччині відбулася семінар-нарада голів обласних організацій Асоціації ветеранів МВС України (+)

06.10.14 19:53 0 696
Понад сто ветеранів органів внутрішніх справ з усієї України з‘їхалися на Хмельниччину, щоб обговорити найактуальніші питання діяльності та розвитку ветеранських організацій. Основною темою засідання стала участь пенсіонерів та ветеранів ОВС у підтримці колег, які несуть службу у зоні АТО, та здійснення патріотичного виховання молодого покоління правоохоронців.

Нараду відкрив начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний, який коротко розповів про своїх колег, котрі перебувають у зоні АТО:

— У даний момент службу в зоні АТО несуть службу 137 правоохоронців з Хмельниччини, з яких 38 бійців спецпідрозділу «Богдан», 17 працівників ДАІ, 10 працівників оперативного блоку, 12 співробітників УБОЗу та 60 нацгвардійців. Загалом уже близько 400 працівників органів внутрішніх справ з нашої області з різних служб та підрозділів взяли участь в антитерористичній операції, захищаючи українську державу та її народ. Ще 300 співробітників записалися добровольцями у резервний батальйон, пройшли відповідну підготовку та готові будь-якої миті стати на захист держави. Рапорти про готовність добровільно взяти участь у антитерористичній операції з власної ініціативи писали цілі райвідділи — від начальника до рядових міліціонерів.

У відкритті наради взяли участь народні депутати України від Хмельниччини, представники органів влади та самоврядування, зокрема — голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар, який звернувся до усіх зі словами підтримки:

— Ветерани повинні долучатися, допомагати, бо вони є тим рушієм, локомотивом, який здійснює рух вперед наших військовослужбовців та працівників МВС. Співпраця між МВС та ветеранами має існувати і продовжуватися, бо разом ви можете багато чого збудувати.

Під час офіційного відкриття посадовці вручили кілька нагород учасникам АТО та подяки найактивнішим меценатам.

Як розповів голова Хмельницької обласної ради ветеранів Дмитро Корнацький, на Хмельниччині діє 23 первинних ветеранських організації, до складу яких входить понад 5 тисяч пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ області. Усі вони ведуть активне громадське життя. Пенсіонери та ветерани ОВС особливо активно допомагають бійцям, які перебувають в зоні АТО, надаючи їм матеріальну та моральну підтримку, діляться своїм багатим досвідом. Дехто з них навіть сам знову став у лави добровільної спецроти «Богдан», яка була створена спеціально для виконання завдань у зоні АТО 12 липня поточного року наказом Міністра МВС.

Загалом ветеранська організація Хмельниччини надала допомоги колегам — учасникам антитерористичної операції на загальну суму у 70 тисяч гривень.

Не менш важливу підтримку учасникам АТО надає і Хмельницька обласна профспілка атестованих працівників міліції, яку уже багато років очолює ветеран ОВС Микола Шпичко.

За період з червня по вересень поточного року організації вдалося залучити близько 325 тисяч гривень позабюджетних коштів для зміцнення матеріально-технічної бази підрозділі, задіяних до участі в АТО, що дало можливість в короткі строки придбати формений одяг, радіостанції, паливно-мастильні матеріли, сухпайки тощо.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Росії за долар дають ...
Наступна новина: На мотоциклі в Італії ...

КОМЕНТАРІ