Львівщина: проведено конференцію «Збереження та відтворення біорізноманіття природно – заповідних територій»

Львівщина: проведено конференцію «Збереження та відтворення біорізноманіття природно – заповідних територій»

06.10.14 14:01 0 683
Департамент екології та природних ресурсів повідомляє, що, днями, з нагоди 15 – річчя створення Національного природного парку «Сколівські Бескиди» адміністрацією парку проведено науково – практичну конференцію «Збереження та відтворення біорізноманіття природно – заповідних територій».

З вітальним словом виступив директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький, який зазначив, що ось уже 15 років Національний природний парк «Сколівські Бескиди» гармонійно поєднує такі важливі функції як збереження біологічного і ландшафтного різноманіття з однієї сторони, та створення умов для відпочинку населення та розвитку туризму – з іншої, оскільки, регіон, в якому знаходиться парк, надзвичайно багатий на археологічні та історико-культурні пам'ятки та славиться народними промислами.

«На національний природний парк «Сколівські Бескиди» є перлиною природно-заповідного фонду Львівщини. Здобутки в науковій, природоохоронній та еколого-просвітницькій сферах створили парку позитивний імідж, який слугує прикладом для багатьох заповідних установ», – відмітив Олексій Балицький.

Також повідомив, що парком успішно реалізовується більше 10 природоохоронних програм, спрямованих як на відтворення біорізноманіття (відтворення популяції зубра європейського, ведмедя бурого, глухаря звичайного, тиса ягідного, гінкго дволопатевого) так і на підвищення екологічної свідомості громадян (програма екологічної освіти).

Одночасно повідомляємо, що учасниками конференції обговорено найактуальніші проблемні питання у сфері заповідання та перспективи розвитку заповідної справи в області.

Участь у науково – практичній конференції взяли директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олексій Балицький, представники владних структур Львівщини, керівники установ природно – заповідного фонду Львівщини, науковці, екологічно свідома громадськість та ЗМІ.

Довідково:

Указом Президента України 11 лютого 1999 створено Національний природний парк «Сколівські Бескиди», який є природоохоронною, рекреаційною, науково-дослідною установою загальнодержавного значення.

Парк створено з метою, збереження, відтворення і раціонального використання ландшафтів та природних об'єктів західної частини Українських Карпат.

На території нацпарку нараховується близько 37 видів рослин та 45 видів тварин, занесених до Червоної книги України. НПП «Сколівські Бескиди» володіє розвиненою рекреаційною і туристичною інфраструктурою. Це найбільший за площею об'єкт природно-заповідного фонду Львівщини, а його площа становить 35684 га.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті громадяни ...
Наступна новина: ДАІ радить водіям: ...

КОМЕНТАРІ