Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді минулого місяця надав 2862 послуги

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді минулого місяця надав 2862 послуги

07.10.14 14:25 0 806
Соціальними послугами Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у вересні 2014 року було охоплено 887 осіб, яким надано 2862 послуг ( з них: психологічних-209, соціально-педагогічних-405, юридичних-302, соціально-економічних-740, інформаційних-1206). На “Телефон Довіри” було надано консультацій 236 особам.

Працівники Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді взяли участь у радах профілактики 9 загальноосвітніх навчальних закладів міста Луцька.

Благодійна акція із відвідуванням Великого державного цирку-шапіто “Вогні Києва” зібрала 150 дітей з особливими потребами.

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді презентував соціальний проект “Анти Стрес Zone” у партнерстві із ВОГО “Корпорація щастя”. Метою проекту є організація групи антистресової підтримки для жителів міста Луцька (зокрема для членів родин бійців, які зараз перебувають у зоні АТО), шляхом залучення їх до занять із арт-терапії із метою зниження негативних наслідків соціально-психологічного стресу для підтримки належного психологічного та фізичного стану жителів міста Луцька в умовах кризової суспільно-політичної ситуації.

Завдяки підтримці міста Торунь (Республіка Польща) 90 дітям із сімей, учасниками яких перебувають у зоні АТО (40) та дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах (60) було вручено шкільні ранці із повністю укомплектованим шкільним приладдям.

205 продуктових наборів для луцьких сімей, чиї чоловіки мобілізовані для участі в АТО, вручили представники Волинського обласного благодійного фонду “Дитяча місія. Україна”. Разом з продуктами маленькі лучани отримали іграшки від шведських дітей.

З нагоди Міжнародного дня миру Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно із благодійним фондом “Фонд Ігоря Палиці-Новий Луцьк” та мистецькою студією “Соняшник” організували культурно-мистецьке свято, де всі охочі (зокрема діти із сімей вимушених переселенців зі Сходу та Криму) змогли приєднатися до малювання на папері та асфальті, флешмобу, виготовлення голубів з паперу та різноманітних майстре-класів від партнера творчої студії.

Втретє відбулася благодійна акція “ФК Волинь” спільно з ЛМЦСССДМ з відвідуванням 2-х футбольних матчів “Волинь-Дніпро” та “Волинь-Металург”. 40 підлітків із сімей учасників антитерористичної операції та з сімей, які опинились в складних життєвих обставинах мали чудову нагоду вболівати за Волинь.

Студія дизайну та творчості “Метелик” провели 2 незабутніх мистецьких майстер-класів для 16-х дітей із сімей, які перебувають на обліку у ЛМЦСССДМ. Захід дозволив розкрити нестримну дитячу фантазію та творчі здібності кожного учасника.

До Дня усиновлення ЛМЦСССДМ було проведено чергове засідання групи взаємопідтримки для прийомних батьків та батьків-вихователів. Метою проведення заходу було підвищення компетентності батьків у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У Луцьку функціонує 4 прийомних сім'ї, в яких виховується 10 прийомних дітей.

Акція “Нас єднає Шевченкове слово”, що реалізовується управлінням культури та міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, дала змогу 85 дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах відвідати експозицію творчих робіт художніх шкіл-ілюстрацій до творів Т.Г.Шевченка та ознайомитися з книгою “Волинський кобзарик”.

Щоп'ятниці при центрі працює Кабінет екстреної допомоги, впродовж вересня 2014 року 34 сім'ї мали змогу отримати допомогу одягом та взуттям.

Загалом протягом вересня 2014 року центром організовано та проведено 27 заходів, в яких охоплено 887 осіб.

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

(290548, 290546)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Приглашаем вас посетить ...
Наступна новина: Буковинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ