У Волинській області прокуратура повертає у державну власність 97 га земель природно-заповідного фонду

У Волинській області прокуратура повертає у державну власність 97 га земель природно-заповідного фонду

07.10.14 10:41 0 629
Апеляційний суд Волинської області залишив без змін рішення Камінь-Каширського районного суду щодо повернення 97 га земель у державну власність.

Нагадаємо, прокуратурою Камінь-Каширського району у ході перевірки було виявлено порушення вимог земельного законодавства у діяльності Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Встановлено, що згідно розпорядження голови РДА одному із громадян було передано у користування земельну ділянку водного фонду площею 97 га, яка належить до земель природно-заповідного фонду, попри те, що розпорядження такими землями здійснює виключно Кабінет Міністрів України.

Відтак, прокуратурою району було заявлено цивільний позов в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації з вимогою визнати розпорядження голови РДА незаконним, а договори оренди землі - недійсними та повернути земельну ділянку у державну власність.

Постановою Камінь-Каширського районного суду позов прокуратури було задоволено у повному обсязі.

Не погодившись із таким рішенням суду, користувач земель вирішив його оскаржити. Однак, апеляційний суд скаргу громадянина відхилив та залишив в силі попереднє рішення суду.

Тепер незаконно передані в користування землі буде повернуто державі.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Канал 112.ua смотрите ...
Наступна новина: На Львівщині не розминулися ...

КОМЕНТАРІ