Хмельниччина: спільними зусиллями правоохоронців двох областей вдалося затримати групу серійних крадіїв

Хмельниччина: спільними зусиллями правоохоронців двох областей вдалося затримати групу серійних крадіїв

07.10.14 12:21 0 660
Об'єднавши зусилля, нетішинські та рівненські правоохоронці затримали злочинну групу, яка протягом кількох місяців «обчищала» гаражі на території двох областей.

Впродовж літа містом енергетиків прокотилась хвиля крадіжок зі зломом в гаражних кооперативах. Характерний почерк злочинів вказував на те, що діє одна й та сама злочинна група. Досвідчені оперативники, які працювали на місці події, стверджували, що злочини вчиняють справжні «професіонали»: діють швидко та злагоджено, без свідків, викрадають в основному дороговартісний електроінструмент — на дрібниці не розмінюються. Також очевидним було те, що зловмисників було як мінімум троє, і що всі вони — немісцеві.

Під час роботи над даною серією злочинів оперативники з'ясували, що аналогічні зухвалі крадіжки вчиняються у сусідній Рівненській області. Цей факт значно полегшував розслідування. Об'єднавши зусилля із рівненськими колегами, вдалось встановити коло причетних до крадіжок осіб. Спільна кропітка праця дала свої результати: грабіжників було затримано «на гарячому» під час вчинення чергової крадіжки у місті Остріг, що на Рівненщині.

Наразі слідство триває, та вже встановлено, що чотирнадцять крадіжок у місті Нетішині скоїло троє молодиків. Усі жителі Рівного, які раніше уже притягувались до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. У змові з ними діяв їхній земляк, який налагоджував канали збуту викрадених речей, за що отримував певний процент «виручки». Вилучені у спільників речі найближчим часом буде повернуто їхнім законним власникам.

Наразі розпочато ряд кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Проте згодом кваліфікацію діянь затриманих буде змінено на ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, вчинена організованою групою). Крадіям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ