Лауреатом премії ім. В. Чорновола став журналіст Сергій Шевченко

Лауреатом премії ім. В. Чорновола став журналіст Сергій Шевченко

07.10.14 08:01 0 621
Кращою публіцистичною роботою в галузі журналістики, висунутою на здобуття премії ім. В'ячеслава Чорновола, серед 28 творчих доробків визнано історичний нарис члена правління Київської організації НСЖУ, заслуженого журналіста України Сергія Шевченка «Соловецький вівтар української незалежності».

Як повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, нарис опубліковано впродовж 2013 року дев’ятьма подачами у всеукраїнському тижневику «Українська доля».

На основі розсекречених архівних матеріалів журналіст, офіцер СБУ, понад 20 років пише популярні твори про українське Розстріляне відродження. За часів СРСР на соловецький вівтар незалежності України було покладено життя сотень її кращих синів і доньок, йдеться у повідомленні.

«Національне Розстріляне відродження уособлюють світочі розуму й аристократи духу – Микола Зеров, Микола Куліш, Лесь Курбас, Валер’ян Підмогильний, Геннадій Садовський, Матвій Яворський та ін. Пишучи про них, автор цитує матеріали оперативної розробки в’язнів», – зазначили у Держкомтелерадіо.

Також члени Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола вирішили відзначити подякою Держкомтелерадіо телепрограму редактора 34 каналу м. Дніпропетровськ Аліни Щербини «У дорозі. Щоденник: у пошуках бандерівців».

Окрім того, комітет відзначив майстерність публіцистичних робіт Петра Вольвача (м. Сімферополь) «Чи став би Крим орденом на грудях планети, якби не українські мозолі», Андрія Якубіва (Валенсія, Іспанія) «Українці на барикадах Піренеїв в іспанській громадянській війні 1936-1939 років» та Світлани Чорної (м. Київ) «Згинув цвіт калини на Соловецькім морозі». Номінанти отримають подяку Міністерства культури України.

Нагадаємо, премія імені В’ячеслава Чорновола присуджується щороку авторам нових оригінальних публіцистичних творів у галузі журналістики, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності. Премія присуджується щорічно до дня народження В’ячеслава Чорновола – 24 грудня – у розмірі п’яти тисяч гривень.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На мотоциклі в Італії ...
Наступна новина: Відбудова райвідділу на ...

КОМЕНТАРІ