Під Донецьком – Друга світова на новий манер! – журналіст «На периметрі» із зони АТО

Під Донецьком – Друга світова на новий манер! – журналіст «На периметрі» із зони АТО

07.10.14 08:27 0 644
6 жовтня, о 20:30 на телеканалі ZIK стартує прем'єра авторського проекту Мирослава Отковича «На периметрі» про події у зоні АТО. Уже кілька днів журналіст програми Андрій Мочурад і відеооператор Олександр Забудько перебувають на сході та відстежують ситуацію на Донецькому летовищі, де упродовж останнього тижня ведуться запеклі бої.

Відтак саме боротьбі за аеропорт у Донецьку і буде присвячено прем’єрний прямий ефір «На периметрі».

Наразі ж повідомлення зі сходу Андрій Мочурад та Олександр Забудько, які, до речі, уже неодноразово бували у гарячих точках та мають необхідний досвід роботи у воєнних умовах, при нагоді коротко передають через власні сторінки у Фейсбук.

Їхні пости – лаконічні, але чіткі натяки на те, що перший ефір «На периметрі» буде гарячим і вкрай гострим, як і ситуація, що висвітлюватиме команда проекту.

Команда «На периметрі» надаватиме інформацію «без купюр» про події в зоні АТО. Фото: ZIK

« вперше був під чергою з чогось крупнокаліберного. Мабуть ДШК. Вони, звісно, «мазили». А я навчився робити кульбіти із зайнятими руками. Можливості людини воістину безмежні, особливо, коли по тобі стріляють», – написав Андрій Мочурад 1 жовтня.

Того ж дня свої враження від пережитого і побаченого на сході описав і Олександр Забудько: «Під Щастям є місце, де базувалися танки і БТРи 24-ї Львівської. Але прилетіли «Гради». ВСЕ ЗГОРІЛО...!!! Навіть через тиждень після прибуття там моторошно бути».

Один із останніх постів Андрій Мочурад написав 5 жовтня уже перебуваючи неподалік Донецького летовища: «Добрався до Нету. Цілий, живий, але дуже втомлений. Під Донецьком – просто «капці». Друга Світова на новий манер!».

«Східне» селфі відеооператора «На периметрі» Олександра Забудька. Фото: Фейсбук

Нагадаємо, що з 1 жовтня, коли бойовики провели чотири штурми на позиції українських сил, що обороняють Донецький аеропорт, і впродовж тижня тривають щоденні атаки на летовище. Військові періодично потрапляють під обстріли з «Градів», артилерії та мінометів. Бойовики часто ведуть «вогонь» із житлових будинків Донецька. А 2 жовтня самопроголошений прем’єр міністр ДНР Олександр Захарченко заявив, що саме їхні сили контролюють 95% летовища.

Натомість, 4 жовтня прес-центр АТО повідомив, Донецький аеропорт і район поблизу нього знаходиться під контролем сил антитерористичної операції.

Якою ж є ситуація із Донецьким летовищем насправді, «без купюр»? – про це дивіться 6 жовтня, о 20:30 на телеканалі ZIK у матеріалах, зібраних на місці події, проекту «На периметрі».

Нагадаємо, проект «На периметрі» виходитиме щобудня – із понеділка до п’ятниці – у прямому ефірі телеканалу ZIK о 20:30.

«Проект «На периметрі» – це відповідь на запити суспільства», – пояснює задум програми її автор і ведучий Мирослав Откович. – Щоб не загубитися серед проектів інших каналів зі схожою тематикою, ми робитимемо ставку на відвертість наших героїв та ексклюзивні матеріали. Ми подаватимемо інформацію «без купюр». Адже жити в інформаційно стерильному середовищі, героїзувати одних та демонізувати інших, вважаю, неправильно.

Сторінку телепроекту можете переглянути тут.

Долучайтеся до сторінки «На периметрі» на Фейсбуці та повідомляйте про важливе.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ