Львівським школярам презентували мультик про родинне село Шептицького

Львівським школярам презентували мультик про родинне село Шептицького

07.10.14 14:41 0 659
Львів'янам презентували прем'єрні серії мультфільмів із циклу «Духовне намисто». Юні глядачі мали змогу побачити два мультфільми – «Биличі» та «Прилбичі». Прем'єра відбулася у рамках проекту «Духовне намисто».

Про це 6 жовтня повідомила прес-служба проекту.

Як зазначається у повідомленні, у «Биличах» розповідається історія чудотворного джерела в маленькому галицькому селі Биличі, а у «Прилбичах» йдеться про родинне село та дитячі роки митрополита Андрея Шептицького.

На перегляд мультфільмів завітало близько 700 дітей із львівських шкіл. Особливу атмосферу створила присутність у залі священників, які ще до початку перегляду запросили дітвору до спільної молитви за щасливу долю нашої країни.

Отець Михайло Гарват, наголосив, що завдання дорослих зробити так, аби діти через мультфільми навчились чомусь хорошому. А проект «Духовне намисто», на його думку, дає можливість полюбити Господа та Україну.

«Ми спробували для себе представити сакральну лінію та історію. Мені дуже хочеться, аби наші діти не були позбавлені української символіки, віршів, музики, мультфільмів», – зазначив керівник проекту Едуард Занюк.

Організатори акції передали в 11 дитячих сиротинців Львова збірки своїх мультфільмів, аби ці дітки також змогли вподобати українські мультфільми.

Незабаром на дітей чекає ще одна прем’єра – серія про Гошів. А подібні презентації пройдуть одночасно у Києві, Львові та інших містах України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненщина: відбулося ...
Наступна новина: Закарпаття: на Тячівщині в ...

КОМЕНТАРІ