Україна прагне перейняти досвід Вишеградської четвірки на шляху до повноправного членства у ЄС

Україна прагне перейняти досвід Вишеградської четвірки на шляху до повноправного членства у ЄС

07.10.14 14:23 0 670
Україна надзвичайно зацікавлена у вивченні досвіду країн Вишеградської четвірки на шляху до повноправного членства у Європейському Союзі. Про це т. в. о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський заявив під час зустрічі з Держсекретарями Міністерств закордонних справ країн Вишеградської групи (Словаччина, Польща, Чехія, Угорщина).

“ ми можемо і повинні вивчати ваш досвід у проведенні системних реформ, виконанні угоди про асоціацію, яку нещодавно ратифікувала Україна спільно з Європейським парламентом”, – додав Ю.Турянський. Він висловив вдячність Урядам країн Вишеградської четвірки за матеріально-технічну та гуманітарну допомогу Україні, а також за лікування та реабілітацію постраждалих українських солдат в зоні АТО.

Очільник області наголосив на важливості співпраці з Міжнародним Вишеградським фондом в межах спільних культурних, наукових та освітніх проектів, молодіжних обмінів, міжнародного партнерства, туризму.

Держсекретар Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки Петер Буріан висловив підтримку українському народові в його боротьбі за європейське майбутнє. “Вибір українців є тільки їх вибором, і ніхто не має права його відібрати. Ми допоможемо вам пройти той шлях до ЄС, який ми пройшли, і, можливо, вам вдасться уникнути тих помилок, яких ми допустили”, – додав П.Буріан.

Він зазначив, що є низка важливих кроків, які повинна здійснити Україна. Це, насамперед, боротьба з корупцією, покращення бізнес-клімату, децентралізація влади. Однак найвизначнішим питання для нашої держави є енергетична безпека, особливо на фоні агресії з боку Росії.

На завершення зустрічі керівник Львівщини висловив надію на те, що можливо, незабаром Україна стане п'ятим елементом Вишеградської групи, яка перетвориться на п'ятірку.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міліція звертається до ...
Наступна новина: Приглашаем вас посетить ...

КОМЕНТАРІ