У Львові правоохоронці викрили телефонного шахрая

У Львові правоохоронці викрили телефонного шахрая

07.10.14 09:45 0 615
Львівські правоохоронці викрили 25 – річного шахрая, котрий незаконно привласнив кошти пенсіонерки

У Сихівський райвідділ міліції звернулась 79 – річна пенсіонерка зі заявою про те, що 4 жовтня, близько 15.00 години до неї зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її син скоїв дорожньо-транспортну пригоду і що йому необхідні гроші. Жінка погодилась віддати свої заощадження. Згодом до її квартири прийшов чоловік, якому вона передала 3 тисячі гривень та 500 євро.

Дізнавшись, що син не потрапляв в ДТП і не просив передавати кошти потерпіла відразу звернулась до правоохоронців.

Працівники міліції за гарячими слідами встановили особу зловмисника. Ним виявився непрацюючий 25 – річний мешканець Пустомитівського району.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Досудове слідство триває.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути пильними та обережними, не довіряти тим, кого не знаєте. Першочергово слід перевірити слова незнайомців, зателефонувавши безпосередньо до своїх родичів та перепитати у них, чи насправді з ними сталася ситуація, про яку стверджують можливі шахраї. Якщо ж до близьких не можливо одразу додзвонитися, тоді потрібно перевірити цю інформацію, звернувшись до працівників міліції. Саме тоді ви зможете вберегти себе від шахраїв.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ