Ізраїль викликав шведського посла через намір Швеції визнати Палестину

Ізраїль викликав шведського посла через намір Швеції визнати Палестину

07.10.14 08:10 0 662
Міністерство закордонних справ Ізраїлю викликало посла Швеції на знак протесту проти наміру його країни визнати Палестинську державу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням міністерства, посла Карла Маґнуса Нессера викликали після того, як новообраний шведський прем’єр-міністр Стефан Левен минулого тижня в інавгураційній промові оголосив, що його уряд планує визнати Палестину незалежною державою.

У МЗС Ізраїлю Нессера попередили, що такий крок не «сприятиме відносинам між Ізраїлем і палестинцями, а навпаки погіршить їх».

Прем’єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу засудив заяву Левена.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман також заявив, що Левен «поспішив із заявою» і натякнув на його нібито погане розуміння конфлікту.

Президент палестинської адміністрації Махмуд Аббас заявив заяву шведської сторони «видатною і почесною».

Левен минулого тижня заявив, що конфлікт між Ізраїлем і палестинцями може бути вирішений тільки з точки зору двох держав шляхом переговорів відповідно до міжнародного права. Визнання Палестинської держави може зробити Швецію першою країною, яка, будучи членом Європейського союзу, визнає Палестину.

Деякі держави ЄС, у тому числі Угорщина, Польща й Словаччина, визнали Палестину, але зробили це ще до вступу в Євросоюз. Генеральна асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила де-факто визнання Палестинської держави в 2012 році.

Палестинці прагнуть до створення незалежної держави на Західному березі Йордану і в Смузі Гази зі столицею в Східному Єрусалимі.

Палестинці односторонньо проголосили свою державність іще 1988 року, і відтоді її в тій чи іншій формі визнали понад 130 держав світу; не визнають її понад 50 держав.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У вбивстві старенької на ...
Наступна новина: Під Донецьком – Друга ...

КОМЕНТАРІ