Сто співробітників міліції Тернопільщини вирушили в зону АТО ,

Сто співробітників міліції Тернопільщини вирушили в зону АТО ,

07.10.14 10:29 0 658
Сто співробітників міліції у неділю, 5 жовтня, вирушили на схід України. Зведений загін правоохоронців області разом з бійцями спецбатальйону «Тернопіль» поїхали, щоб змінити своїх колег. Це вже п'ята ротація тернопільських правоохоронців в зону проведення антитерористичної операції.

– Я би хотів відзначити, що більшість з них уже вдруге добровільно виїжджають в зону АТО, – наголосив начальник обласного управління внутрішніх справ, полковник міліції Василь Облещук. – Ви знаєте, що виконання службового обов'язку, а ми приймали присягу на вірність українському народу, це справа честі кожного працівника міліції. І не стоїть питання, чому ми виїжджаємо захищати нашу територіальну цілісність, тому що немає землі Тернопільської, немає землі Донецької, Луганської – є одна єдина Україна – земля України, нашої держави.

Провести захисників прийшли священики, колеги, ветерани ОВС, рідні, волонтери, школярі.

Впродовж тижня в тернопільській загальноосвітній школі №28 тривала акція під назвою «Сплети оберіг бійцям АТО». Її організувала учениця, батько якої також вирушив на схід.

– Ми зробили це для того, щоб всі бійці знали, що ми сплели це для них з особливою любов'ю, щирістю і теплими усмішками, - каже учнівський директор Тернопільської ЗОШ№28 Тетяна Шило. – Ці обереги ми роздамо кожному бійцю АТО і саме це буде для них тією підтримкою, яка допоможе їм вистояти і повернутися до нас живими та неушкодженими.

З настановами до бійців звернуся голова обласної ветеранської організації Григорій Головатий.

– Трьохтисячна «армія» ветеранів і пенсіонерів органів внутрішніх справ, як і вся громада Тернопільщини, активно підтримує вас не тільки матеріально, але й морально. Тяжкі часи настали для України. Є агресія, а значить потрібно воювати і оборонятись. Держава може бути сильною та надійною, якщо в ній служать найсильніші люди, захищають найсильніші люди. Такими людьми є ви, від яких залежить спокій і порядок.

Після невеликого відпочинку знову вирушає в зону АТО Володимир Катрук – командир батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль». Він каже, що настрій у хлопців бойовий завдяки підтримці людей.

– Хлопці з впевненістю їдуть на виконання своїх бойових завдань, – каже Володимир Катрук. – Будемо і надалі боронити нашу землю. Всі задачі, які нам поставлять, будемо виконувати.

Усі бійці повністю екіпіровані. Начальник обласного управління міліції Василь Облещук подякував усім, хто допомагав та продовжує допомагати хлопцям, які відправляються в зону проведення антитерористичної операції.

За благодійну та посильну допомогу представник Громадської ради при обласному управлінні внутрішніх справ Зеновій Гладчук вручив медаль «За гідність та патріотизм» Василю Куньці та Руслану Царику.

– Завдяки таким людям, тримається наша армія і наша українська міліція, – наголосив керівник обласної міліції. – Лише в згуртованості і єдності ми переможемо, бо за нами Україна, за нами Бог і за нами правда. Слава Україні! Героям Слава!

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ