Волинь: на Ковельщині, як і в кожному районі, має бути об’єднаний ЦНАП

Волинь: на Ковельщині, як і в кожному районі, має бути об’єднаний ЦНАП

08.10.14 13:02 0 701
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, під час робочої поїздки до Ковеля, ознайомився з роботою районного Центру надання адміністративних послуг.

Як розповіла завідувач сектору ЦНАПу Ольга Чайка, за 9 місяців поточного року через ЦНАП було надано 2483 адміністративних послуги та видано 32 документи дозвільного характеру. Нині тут надається 35 послуг та видається 5 документів дозвільного характеру.

Як проінформував голова Ковельської РДА Юрій Поліщук, в розпорядженні районного ЦНАПу знаходиться 4 кабінети, в яких адміністратори Центру надають реєстраційні та міграційні послуги, земельні. Для проведення капітального ремонту з державного бюджету було виділено 299 тис. грн. Наразі триває ремонт іншої частини приміщення. «На ведуться переговори, щоб створити міськрайонний ЦНАП, об'єднавши таким чином міський і районний», - підкреслив він.

Однак, Ковельський міський голова Олег Кіндер роз'яснив, для цього потрібно передати приміщення у комунальну власність, адже у них закінчився договір оренди і тепер Фонд майна пропонує комерційну оплату.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що в роботі двох ЦНАПів потрібно прийняти одне скоординоване рішення. До кінця року ремонтні роботи мають бути завершені - з 1 січня 2015 року Центрам буде передано нові функції.

«Держава приділяє цьому питанню багато уваги. Президент України чітко заявив, що в наступному році ми повинні розпочати реформу з децентралізації влади. Тоді постає питання – наскільки місцева влада на місцях готова взяти на себе відповідальність усіх процесів. Моє завдання – зробити все для того, щоб це приміщення було передано в комунальну власність. А місцевих керівників – організувати повноцінну роботу з надання людям адміністративних послуг», - зауважив голова облдержадміністрації».

«На Ковельщині, як і в кожному районі, має бути об'єднаний ЦНАП. Тому пропрацюйте це питання. А кошти для ремонту можна використати із залишків обласного бюджету», - апелював Володимир Гунчик до влади Ковельського району.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ