Запуск роботи шахти №10 «Нововолинська» забезпечить Волинь власним вугіллям на найближчі 40 років

Запуск роботи шахти №10 «Нововолинська» забезпечить Волинь власним вугіллям на найближчі 40 років

08.10.14 09:47 0 747
Запуск роботи шахти №10 «Нововолинська» забезпечить Волинь власним вугіллям на найближчі 40 років. Тому, поряд із впровадженням новітніх альтернативним систем енергозабезпечення, не варто забувати й про види палива, які в буквальному сенсі, лежать у нас під ногами. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час оперативної наради.

Нагадаємо: раніше Володимир Гунчик дав доручення підготувати перелік волинських котелень, які можуть використовувати волинське вугілля. Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев поінформував, що таких об'єктів в області є 300, список вже спрямований на ДП «Волиньвугілля» для подальшої роботи.

Володимир Гунчик наголосив, що необхідно ще раз пропрацювати цей перелік, щоб зробити єдину системну заявку на державне фінансування у 2015 році.

Голова облдержадміністрації зауважив, що упродовж багатьох років ніхто не задумувався над необхідністю розробки родовищ альтернативного палива взамін природного газу. В той же час, за його словами, у багатьох країнах Європи саме на них роблять основний акцент. «Фінляндія опалює домівки волинським торфом. Східна Польща – теж не використовує газ, тільки торф і вугілля. А ми маючи такі багатства – говоримо про утопічні програми, а не про волинські надра», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині двоє ...
Наступна новина: Правоохоронці, які ...

КОМЕНТАРІ