У Волинській області голова облдержадміністрації ознайомився з роботою Центру реабілітації для учасників АТО

У Волинській області голова облдержадміністрації ознайомився з роботою Центру реабілітації для учасників АТО

08.10.14 09:25 0 764
Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик ознайомився з умовами надання медично-психологічної допомоги у новоствореному Центр реабілітації учасників антитерористичної операції, який з 1 жовтня запрацював на базі обласного госпіталю для інвалідів війни.

Нагадаємо: створення закладу ініціював голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Волинський Центр реабілітації став одним із перших таких подібних установ у державі.

Для забезпечення умов для пацієнтів Центру, рішенням сесії обласної ради від 26 вересня ц.р з обласного бюджету виділено 550 тис. грн: для проведення капітального ремонту фізіотерапевтичного відділення - 450 тис. грн, для придбання необхідного медичного обладнання - 100 тис. грн. Як розповів начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, раніше на потреби Центру спрямували 350 тис. грн внутрішніх ресурсів.

Головний лікар обласного госпіталю для інвалідів війни Тетяна Масікова поінформувала, що Центр реабілітації готовий до роботи і розрахований на 50 ліжок. «У нас є також висококваліфіковані спеціалісти – ортопеди, хірурги, які готові працювати», - зазначила вона.

Окрім того, на базі госпіталю функціонує остіомієлітний центр, фахівці якого спеціалізуються на захворюваннях кісток та мають значний практичний досвід. А психологічну допомогу надаватимуть психотерапевти з обласного психоневрологічного диспансеру та психологи, які пройшли необхідне навчання.

Напрацюваннями у реабілітації хворих з проблемами опорно-рухового апарату готові поділитися польські спеціалісти.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик оглянув реабілітаційні палати та фізіотерапевтичне відділення, де тривають ремонтні роботи.

«У планах – переформатування роботи госпіталю у потужний обласний реабілітаційний центр. Для цього перш за все нам необхідно внести волинський заклад в державну програму фінансування на 2015 рік», - підкреслив голова облдержадміністрації.

«Тут, у Луцьку фахівці надаватимуть первинну необхідну реабілітацію, подальшу допомогу надаватимуть у районах, де теж створені палати для цих цілей», - зазначив він.

«На базі госпіталю є необхідні площі для розширення, є бажання персоналу працювати, а громадськості – допомогти. Тому спільно ми зробимо все, щоб створити в області високопрофесійний реабілітаційний центр», - резюмував Володимир Гунчик.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В єдиний на Закарпатті ...
Наступна новина: У Львівській області понад ...

КОМЕНТАРІ