На Волині розроблено Схему планування території області, а також 67 Схем планування територій селищних та сільських рад

На Волині розроблено Схему планування території області, а також 67 Схем планування територій селищних та сільських рад

08.10.14 12:39 0 740
Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев провів нараду з головними архітекторами міст та районів області, на якій обговорили стан реалізації вимог містобудівного законодавства в регіоні.

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Казмірук, нині в області за місцеві кошти розроблено Схему планування території Волинської області та 67 Схем планування територій селищних та сільських рад. Це дає змогу встановити нові межі майже для 180 населених пунктів, а також почати розробку детальних планів окремих їх територій для здійснення першочергової житлової забудови.

Крім розроблення вищезазначених Схем, планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і територій.

У 2014 році з обласного бюджету виділено 1 млн 890 тис. 400 грн. для фінансування виготовлення цифрових векторних карт районів, що є підосновою для розроблення містобудівної документації, зокрема Схем планування територій адміністративних районів. 944,6 тис. грн - субвенції на ці цілі Володимир-Волинській, Горохівській, Камінь-Каширській, Любешівській, Любомльській та Ратнівській РДА.

Учасники наради особливо наголошували, що з 1 січня 2015 року території, не забезпечені сучасною містобудівною документацією, виготовленої на цифровій основі, згідно законодавства будуть позбавлені можливості ведення на них містобудівної діяльності, планування, забудови, передачі (надання) земельних ділянок у власність чи користування.

За результатами наради підготовлено доручення першого заступника голови облдержадміністрації головам РДА та міським (міст обласного значення) головам щодо продовження роботи з розширення доступу до топографо-геодезичних і картографічних матеріалів, що використовуються для розроблення містобудівної документації, шляхом розміщення їх на офіційних веб-сайтах місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

На на веб-сайтах міських рад та райдержадміністрацій розміщено 342 генеральні плани населених пунктів області.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ