Володимир Гунчик: Відродження торфовидобування та переробки в області, після шахти №10 «Нововолинська», є одним із головних напрямків роботи

Володимир Гунчик: Відродження торфовидобування та переробки в області, після шахти №10 «Нововолинська», є одним із головних напрямків роботи

08.10.14 14:26 0 737
В області триває розробка інвестиційної програми відродження торфопереробної галузі. Радник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук на оперативній нараді повідомив, що вже опрацьоване питання родовищ на теренах області, з огляду на їх доступність та мінімальне зовнішнє втручання у екосистеми. Відтак, попередньо для розробки відібрано 7 тофородовищ, загальною площею 3270 га.

Частина з цих площ – під болотами, частина – землі лісів та сільськогосподарського призначення. За попередніми прогнозами освоєння цих родовищ дасть змогу отримати 200 тисяч тонн торфу.

Проект розрахований на 10 років, витрати, необхідні для розробки покладів торфу, за словами Сергія Кошарука, становлять 203 млн грн. Окупність – 9 років.

Радник голови ОДА також зауважив, що вищезгадані 7 родовищ – це лише 40% від усіх торфозапасів краю.

Він також підкреслив, що інвестиційний проект розроблявся відповідно до інструкцій міністерства економіки, таким чином можна буде порушувати й питання про подальше вирішення його фінансування за державні кошти.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик особливо підкреслив, що відродження торфовидобування та переробки в області, після шахти №10 «Нововолинська», є одним із головних напрямків роботи. Втілення цього проекту допоможе вирішити питання енергозабезпечення краю, знівелює газозалежність, стане одним із важелів відродження економіки краю.

Відтак, Володимир Гунчик дав доручення винести вищезгаданий інвестиційний проект на обговорення та залучити до цього процесу науковців, представників громадських організацій. «Ми повинні досконально вивчити всі аспекти цього проекту, зазначити його економічну ефективність, аби гідно представити його на вищому рівні», - резюмував голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Золото» і два «срібла» ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ