Сергій Кудрявцев: Упродовж серпня та вересня в області зекономлено 500 тис. куб метрів блакитного палива

Сергій Кудрявцев: Упродовж серпня та вересня в області зекономлено 500 тис. куб метрів блакитного палива

08.10.14 16:35 0 788
«Я звертаюся до волинян з проханням обмежити використання енергоресурсів у часи пікових навантажень, з 9 до 11 год. та з 18 до 21 год. Мова не йде про повну відмову від електроприладів, нагрівачів і тому подібне, а про мінімально необхідне їх використання, для економії електрики, газу, тепла», - на цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев під час брифінгу для ЗМІ за результатами роботи у квітні-вересні поточного року.

Акцент Сергій Кудрявцев зробив на підготовці господарського комплексу краю до роботи у зимовий період. Зокрема, він повідомив, що нежитловий фонд регіону готовий на 100%, завершуються необхідні роботи у житлових будинках, котельнях, мережах водо- та теплопостачання.

Перший заступник голови облдержадміністрації наголосив, що на Волині, як і в Україні вцілому, вживаються заходи для максимальної економії газу зараз, аби його вистачило для стабільної роботи систем краю у найбільші холоди. Він зокрема, звернув увагу, що упродовж серпня та вересня в регіоні вже зекономлено 500 тис. куб метрів блакитного палива.

«Економія зараз є доцільною. Я прошу волинян з розумінням поставитися до заходів, які вживає нині влада. Пам'ятайте, таким чином ми тут, у тилу, допомагаємо нашій державі вистояти, не піддатися на газовий шантаж Російської Федерації, яка з літа не поставляє нам газ», - зазначив він.

З огляду на ситуацію, що нині склалася, великої ваги, за словами Сергія Кудрявцева, набуває альтернативне паливо та впровадження енергозберігаючих технологій. Він повідомив, що область поставила собі чітке завдання – до кінця наступного року повністю відмовитися від споживання газу у бюджетній сфері. А в перспективі – і цілком нівелювати роль цього палива, за прикладом європейських країн-сусідів.

«Наша область багата на торф, завершується будівництво шахти №10 «Нововолинська», чималі запаси дров. Тому такі наші плани є доволі реалістичними», - підкреслив перший заступник голови ОДА.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Землевпорядники ...
Наступна новина: Тернопільська область: за ...

КОМЕНТАРІ