"Урок патріотизму" для луцьких старшокласників провели бійці роти "Світязь" ,

"Урок патріотизму" для луцьких старшокласників провели бійці роти "Світязь" ,

08.10.14 10:29 0 715
Діти глибоко усвідомлюють значення слів «війна» та «мир». Їм зовсім не чужі поняття патріотизму та свідомої громадянської позиції. Тому старшокласники Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука зібралися у великому залі, аби зустрітися із бійцями роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь». Юному поколінню важливо познайомитися із тими, хто дивився в очі смерті та пройшов кола воєнного пекла, почути гірку правду про «іловайський котел» та дізнатися, хто вони – захисники України.

коли від ворожих куль гинуть кращі сини нашої держави і стають посмертно героями, люди втрачають домівку, а малеча замість щасливого дитинства потребує психологічної реабілітації – неможливо бути байдужим! Патріотизм, мужність, подвиги наших військових і правоохоронців, які власним життям боронять цілісність Батьківщини, щоразу підсилює нашу віру і сподівання та – головне – гордість за свій народ. Життя – безцінне, а Україна – понад усе! Гасла «Ні! – війні!», «Україна – єдина!», позбавлені зайвого пафосу, щиро закликають до миру та єдності!

Під таким лейтмотивом відбулася патріотична бесіда із гімназистами Луцька, на яку завітали командир роти патрульної служби особливого призначення «Світязь» старший лейтенант міліції Олександр Фацевич і лейтенант міліції Дмитро Білецький.

Насамперед правоохоронці розповіли учням 9-11 класів про історію створення підрозділу, про тих людей, які добровільно вирішили вступити до його лав. Крім того, розказали про ті завдання, які виконували у зоні АТО та як мужньо тримали оборону на східних кордонах держави.

Найцікавішим моментом зустрічі стали розповіді бійців про протистояння спецбатальйонів МВС та сепаратистів у гарячих точках Донбасу – Ясинуватій та Іловайську. Старшокласникам розповіли, як вистояли у глухому оточенні під містом Іловайськ – під "градом" і мінометним вогнем, без харчів, води і боєприпасів, із розбитою бронетехнікою, тяжко поранені, про сумнозвісний «іловайський котел», який забрав життя відважних воїнів та успішне повернення хлопців додому. Але, на жаль, не всіх…

Юній аудиторії представники роти «Світязь» наголосили, що як ніколи, українці повинні бути згуртованими. Необхідно докласти всіх зусиль, аби зупинити протистояння ще на Сході. І тому військові та добровольці спецпідрозділів МВС роблять усе можливе, щоб наші діти ніколи не бачили війни.

- Потрібно в людях змінювати світогляд, аби вони розуміли, що не треба боятися, а разом ставати на захист держави. Ми – українці, ми – єдині. Не важливо, якою мовою ти розмовляєш і де народився. Патріотизм і почуття обов'язку перед Батьківщиною повинні жити у душі кожного українця, - підсумував Олександр Фацевич.

Своєю появою особливого відтінку зустрічі додали першокласники, які подякували спецпризначенцям за мир та висловили свої щирі дитячі побажання. Маленькі гімназисти до сліз зворушили правоохоронців своїми відвертими малюнками, які вони передали бійцям.

Зокрема учениця 1-го класу Вікторія Сахнюк для співробітників «Світязю» намалювала свою сім'ю і Україну та від імені всіх першокласників побажала їм здоров'я, щастя й успішного повернення додому. Дмитро Білецький запевнив, що ці малюнки хлопці візьмуть із собою на Схід.

Наприкінці розмови старшокласники подякували правоохоронцям за відверту та цікаву розмову, за прояв справжнього героїзму та неймовірної сили духу. На згадку про зустріч учні подарували значок із українською символікою – прапор України, який урочисто прикололи на грудях командира «Світязю».

Директор Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука Олег Ковальчук відзначив, що учні мають загострене відчуття патріотизму й разом із великим педагогічним колективом активно підтримують бійців у зоні АТО, беручи участь у різних благодійних акціях на їх підтримку. Він відзначив позитив і цінність таких виховних заходів у формуванні патріотичних настроїв у молоді:

- Саме такі зустрічі сприятимуть патріотичному вихованню підростаючого покоління, любові й поваги до нашої Батьківщини та її героїв. Повторити історію ніколи не завадить. Дуже корисно дітям зустрітися із учасниками бойових дій, із тими, хто дійсно був у самому «пеклі», в епіцентрі тих подій.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі на вул. ...

КОМЕНТАРІ