В Закарпатській області керівник берегівської міліції звітував перед громадськістю про пророблену роботу

В Закарпатській області керівник берегівської міліції звітував перед громадськістю про пророблену роботу

08.10.14 11:44 0 710
Днями начальник Берегівського райвідділу міліції Микола Куриця провів прес-конференцію за участю представників ЗМІ.

Зустріч очільника берегівських правоохоронців Миколи Куриці з представниками місцевої преси та радіо відбулася в актовому залі Берегівського РВ УМВС. На обговорення було винесено питання, що цікавить широку громадськість, а саме робота Берегівського райвідділу міліції за дев'ять місяців поточного року.

Зустріч Микола Куриця розпочав із згадки про берегівських правоохоронців-добровольців, які здійснювали завдання щодо охорони громадського порядку в зоні АТО. Зауважив, що вони зарекомендували себе як мужні та витримані бійці. Окрім виконання своїх безпосередніх обов'язків, вони постійно демонстрували людяність та самовіддачу. На даний час систематично проводяться тренування міліціонерів із стрільби зі зброї та майстерності рукопашного бою.

Микола Куриця прозвітував, що протягом дев'яти місяців поточного року на території міста Берегово та Берегівського району скоєно 487 кримінальних правопорушень, у яких 249 особам пред'явлені підозри.

Задокументовано 12 кримінальних проваджень, пов'язаних з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами, особам повідомлено про підозру. Внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 факти вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, з яких 19 особам повідомлено про підозру. Систему постачання наркотичних засобів з інших регіонів, що є основним джерелом їх надходження до міста, як зазначив очільник берегівських правоохоронців, буде зламано.

Наприкінці вересня в місті Берегово було вчинено жорстоке вбивство пенсіонерки, яке було розкрито упродовж кількох днів.

Розкрито всі розбійні напади, з 5 вчинених грабежів залишається нерозкритим один.

Залишається не розкритим пошкодження хрестів, розташованих на дорозі в напрямку с.Дерекосег. Даний факт внесено до Єдиного реєстру за ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Слідчими та оперативниками проводяться слідчі дії та оперативні заходи, спрямовані на виявлення злочинців.

Микола Куриця наголосив, що незважаючи на систематичну поінформованість населення з боку міліції про всі можливі способи вчинення шахрайських дій з боку зловмисників, все-таки мають місце звернення громадян за фактами заволодіння їх майном шляхом обману чи зловживання довірою. За звітній період мало місце 24 таких факти, з яких 10 залишаються нерозкритими.

Питання щодо масових протестів громадян у зв'язку з мобілізацією, які виникали на території міста та району, на даний час повністю вирішено. Такі дії мали місце лише через неповну поінформованість населення з даного приводу. Представниками райвідділу міліції та Берегівського військкомату були здійснені виїзні збори в населених пунктах, де після роз'яснень протести припинилися. Микола Куриця наголосив, що хоча і мали місце масові обурення населення, однак неконтрольованих ситуацій не виникало.

Підводячи підсумки роботи райвідділу, Микола Куриця відмітив, що, незважаючи на некомплект кадрів райвідділу, який складає на даний час 17 чоловік, робота міліції зрушилася в позитивному напрямку.

Громадськості було представлено нового начальника Берегівського МНС Анатолія Ланя. Новий керівник висловив бажання поглиблення співпраці свого відомства з правоохоронцями.

Наприкінці зустрічі очільник міліції Берегова дав відповіді на запитання представників ЗМІ та запевнив, що готовий до співпраці та є відкритим для громадськості.

Яна Денисюк

Берегівський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Всеукраїнська наукова ...

КОМЕНТАРІ