Львівські правоохоронці зупинили

Львівські правоохоронці зупинили "перетікання" в тіньовий обіг майже трьох мільярдів безготівкових гривень

08.10.14 14:14 0 727
Оперативники провели майже шістдесят санкціонованих обшуків в офісах, домоволодіннях та у автотранспортних засобах представницького класу, що належать зловмисникам. Виявлено та вилучено печатки різних суб'єктів господарювання, документи, комп'ютерне обладнання та модеми, що їх використовували зловмисники для здійснення своєї протизаконної діяльності. Також арештовано банківські рахунки підприємств, задіяних у злочинній схемі.

Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області спільно з працівниками Управління внутрішньої безпеки Головного управління Міністерства доходів припинили роботу конвертаційного центру, через який зловмисники виводили кошти реального сектору економіки у тіньовий обіг.

Встановлено «перетікання» через рахунки підконтрольних суб'єктів підприємницької діяльності майже трьох мільярдів безготівкових гривень, частина з яких була конвертована у готівку.

Також правоохоронці викрили десяток причетних до незаконної діяльності осіб - мешканців Львівської та Харківської областей. Зловмисники отримували за свої послуги десяту частину від загальної суми перерахованих коштів.

Оперативники провели майже шістдесят санкціонованих обшуків в офісах, домоволодіннях та у автотранспортних засобах представницького класу, що належать зловмисникам. Під час обшуків виявлено та вилучено печатки різних суб'єктів господарювання, первинні документи бухгалтерського та податкового обліку, комп'ютерне обладнання, модеми, а також інше електронне обладнання, що використовували зловмисники для здійснення своєї протизаконної діяльності. Також арештовано банківські рахунки підприємств, задіяних у злочинній схемі.

Досудове розслідування провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України, проводить слідче управління Головного управління МВС України у Львівській області. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ