У Львівській області розповіли як змінити місце голосування на позачергових парламентських виборах

У Львівській області розповіли як змінити місце голосування на позачергових парламентських виборах

08.10.14 12:27 0 745
На позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року проголосувати зможуть і переселенці з Автономної Республіки Крим, Донецької й Луганської областей. Як повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Федір Алєйніков, Закон України “Про Державний реєстр виборців” дозволяє тимчасово змінити виборцю місце голосування без зміни його виборчої адреси.

Для цього не пізніше 20 жовтня до відділу ведення Державного реєстру виборців необхідно подати Заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою виборець бажає проголосувати.

«Такий відділ працює у кожній районній державній адміністрації, виконкомі міста обласного значення, районній адміністрації Львівської міської ради», – розповідає Федір Алєйніков.

Варто наголосити, що тимчасова зміна місця голосування підтверджується посвідченням, яке видається виборцю.

До заяви також додаються документи, які підтверджують необхідність такої зміни місця голосування. Серед них, зокрема, довідка з місця роботи чи навчання, про відрядження, договір оренди житла чи довідку з місця тимчасового проживання тощо.

Подаючи заяву, виборець повинен пред'явити паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула українське громадянство).

Зауважимо, що кримчанам такі документи подавати не потрібно. Для цього достатньо пред'явити паспорт із місцем реєстрації в Автономній Республіці Крим.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Небайдужих просять ...

КОМЕНТАРІ