У Львівській області - Вам потрібно знайти спосіб, щоб люди знову повірили міліціонерам, - експерт ЄС

У Львівській області - Вам потрібно знайти спосіб, щоб люди знову повірили міліціонерам, - експерт ЄС

08.10.14 12:49 0 716
Головний експерт з реформування правоохоронних органів, тімлідер проекту ЄС Мішель Жербер 7 жовтня провів робочу зустріч з працівниками міліції Львівщини та представниками громадськості, під час якої поділився своїм баченням щодо реформування української міліції, а також ознайомив присутніх з основними засадами, роботи поліції Франції.

У зустрічі взяли участь: заступник начальника управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області капітан міліції Роман Баховський, експерт – керівник одного з напрямків реформування міліції Львівщини Наталя Куба та інші.

Мішель Жебер є колишнім комісаром муніципальної поліції Франції. У 2012 році вийшов у відставку. Тепер він є головним експертом з реформування правоохоронних органів у проекті ЄС. На зустрічі з правоохоронцями та представникам громадськості він розповів про те, яким чином повинна здійснюватись оцінка керівників різних підрозділів поліції та якими можливими способами можна відновити довіру громадян України до працівників міліції.

«Не потрібно боротися з недовірою громадян до правоохоронних органів, потрібно знайти спосіб, щоб люди знову повірили міліціонерам. Так і буде відновлена довіра до органів внутрішніх справ», - зазначив Мішель Жебер.

Також експерт розповів, що у Франції керівників підрозділів оцінюють за двома критеріями, а саме: особистою характеристикою та за результатами його діяльності. Таке оцінювання проводиться щонайменше раз на місяць.

«Французька система схильна до управлінського оцінювання. Цей процес вимагає постійного аналізу і прийняття рішень щодо управління певною структурою. Тому, коли оцінюються керівники різних служб, оцінюються особисті якості: чи є він лідером, як він приймає рішення, чи проявляє ініціативу, а також чи здатний командувати підрозділами на місцях», - зазначив Мішель Жебер.

Другий тип оцінки, за словами експерта – це рівень професійності того чи іншого керівника, а саме: як він працює зі своїм підрозділом, як швидко він приймає рішення та наскільки його рішення правильні. Все це оцінюється та аналізується.

Представники робочих груп реформування міліції Львівщини розповіли гостеві про основні напрямки наших реформ: систему оцінки діяльності правоохоронців, взаємодію з громадськістю, розподіл функціональних обов'язків та інше. З багатьох питань у правоохоронців, реформаторів міліції Львівщини та французького експерта думки збігались. Питання, що ставили іноземному інспектору були досить конкретні, оскільки у наших експертних групах є багато власних напрацювань.

«Головне для реформ, - зазначив на завершення пан Жербер, - це політична воля. Буде політична воля – будуть реформи».

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ