Всеукраїнська наукова конференція з міжнародною участю "Бессерівські природознавчі студії" відбулася у Кременці

Всеукраїнська наукова конференція з міжнародною участю "Бессерівські природознавчі студії" відбулася у Кременці

08.10.14 11:46 0 707
Всеукраїнська наукова конференція з міжнародною участю "Бессерівські природознавчі студії", присвячена 230-річчю з дня народження видатного природодослідника ХІХ століття Віллібальда Бессера та 205-річю від початку його наукової та педагогічної діяльності, відбулася в Кременці.

Про це повідомили у департаменті освіти і науки Тернопільської ОДА.

У науковому форумі брали участь більше ста фахівців-природознавців із 38 вітчизняних і зарубіжних науково-дослідних інституцій і вищих закладів освіти. Серед учасників конференції – науковці Австрійських федеральних садів і Австрійської служби академічного обміну (Відень, Республіка Австрія), Національного Ойцовського парку, відділів ботаніки та фізіології рослин Інституту біології в Кракові, Вищої професійної школи "Кадри для Європи" в Познані (Республіка Польща), Ботанічного саду ім. академіка О.В.Фоміна КНУ ім.Тараса Шевченка, Національного ботанічного саду ім.М.М.Гришка НАН України, Кременецького ботанічного саду, Національних природних парків "Кременецькі гори" і "Подільські Товтри", Державного дендрологічного парку "Тростянець" НАН України, Науково-дослідної станції зоології та екології КНУ ім.Тараса Шевченка, Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника, Інституту ботаніки ім. М.Г.Холодного НАН України, Навчально-наукового центру "Інститут біології" КНУ ім.Тараса Шевченка, Інституту соціальних технологій Відкритого міжнародного університету "Україна", національних університетів Києва, Білої Церкви, Глухова, Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода, Дніпропетровська, Корсунь-Шевченківського, Луцька, Львова, Рівного, Тернопільського обласного краєзнавчого музею та Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка.

На пленарному засіданні та в секційному форматі конференції науковці Австрії, Польщі та України звернулися до важливих проблем: "Наукова спадщина Віллібальда Бессера та його послідовників", "Ботанічні сади та дендропарки як осередки інтродукції та збереження фіторізноманіття", "Інтродукція видів роду Hosta tratt в Кременецькому ботанічному саду", "Ботаніка. Флора і рослинність", "Експериментальна біологія", "Екологія. Біорізноманіття. Заповідна справа", "Біологічна й екологічна освіта, виховання і культура. Краєзнавство та екологічний туризм". З науковим повідомленням "Шлях Віллібальда Бессера від Інсбрука до Кременця. Спогади про дослідника рослинного світу Галичини та Волині" виступив аташе з питань науки та освіти Посольства Республіки Австрія в Україні Андреас Веннінгер.

За матеріалами Всеукраїнської наукової конференції видавничим центром Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка опубліковано збірник наукових праць "Бессерівські природознавчі студії".

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ