Незаконним валютним операціям на Тернопіллі протистоять міліціонери

Незаконним валютним операціям на Тернопіллі протистоять міліціонери

08.10.14 18:13 0 747
Співробітники Управління держаної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Тернопільській області регулярно проводять заходи щодо протидії правопорушенням, пов'язаних зі здійсненням незаконного обміну валют. Правоохоронці виявляють пункти нелегального обміну валют та осіб, що займаються такою протиправною діяльністю.

Лише впродовж тижня міліціонери виявили 19 фактів здійснення незаконних операцій з валютою. Усіх правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності згідно статті 162 КУпАП (Порушення правил про валютні операції). У так званих «міняйл» вилучено понад 10 тисяч гривень та 750 американських доларів.

Під час проведення відпрацювань оперативники УДСБЕЗ затримали збувальника підробленої євровалюти. 36-річний мешканець Чернівців намагався розрахуватися в одному з тернопільських магазинів підробленою купюрою номіналом 500 євро. Під час особистого огляду міліціонери вилучили у чоловіка ще декілька фальшивок. Як встановили правоохоронці, зловмисник перебуває у розшуку за вчинення пограбування на території Чернівецької області. Наразі він, в порядку статті 208 КПК, затриманий. Йому оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї). Правоохоронці також з'ясовують походження підроблених купюр.

Міліціонери й надалі виявлятимуть факти незаконних операцій з валютою. Якщо ви володієте інформацією щодо місць і осіб, які нелегально здійснюють обмін валюти, міліція просить звертатися за телефоном у Тернополі 27-12-58 або 102 у будь-який підрозділ внутрішніх справ.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Безробітна львів'янка ...

КОМЕНТАРІ