Коаліція під проводом США посилює удари по ісламістах на півночі Сирії

Коаліція під проводом США посилює удари по ісламістах на півночі Сирії

09.10.14 09:25 0 644
Міжнародна коаліція під проводом США посилила повітряні удари по бойовиках радикального ісламістського угруповання «Ісламська держава» на півночі Сирії, підтвердили військові США. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням Центрального командування Збройних сил США, від учора було завдано шість таких ударів у регіоні сирійського міста Кобане, що на кордоні з Туреччиною. Ці удари знищили неуточнене число бойових машин і артилерії ісламістів, мовиться в повідомленні.

Як повідомив Радіо Свобода лідер партії сирійських курдів «Демократичний союз» Саліх Муслім Мухаммад, на вулицях міста відбувалися важкі бої після ударів, які знищили танки ісламістів. За його словами, удари допомогли курдським захисникам міста. Він закликав продовжити їх. Після одного з повітряних ударів по ісламістах у Кобане, 8 жовтня 2014 року

За повідомленнями, минулої ночі бойовики ісламістів були змушені відступити з позицій на заході оточеного ними міста, але вони залишаються на південних і східних околицях. На півночі Кобане – кордон із Туреччиною.

Прикордонне місто Айн-аль-Араб у Сирії, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, перебуває в облозі значних сил радикального ісламістського сирійсько-іракського угруповання «Ісламська держава», які останнім часом посилили наступ на переважно курдське за населенням місто.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Результати нагляду за ...

КОМЕНТАРІ