Афганістан стратив звинувачених у зґвалтуванні попри заклики правозахисників

Афганістан стратив звинувачених у зґвалтуванні попри заклики правозахисників

09.10.14 08:03 0 675
В Афганістані повісили п’ятьох чоловіків, засуджених за звинуваченням у викраденні і груповому зґвалтуванні чотирьох жінок. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Страта у в’язниці Пул-е-Чархі на околиці Кабула відбулася попри заклики правозахисників, а також Управління верховного комісара ООН із прав людини до нового президента Афганістану Ашрафа Гані зупинити виконання вироку.

Правозахисники, зокрема, заявляли про «жахливі процесуальні порушення» в перебігу розгляду справи, серед іншого, про твердження, що визнання вини зі звинувачених вибили силою, чи про недостатність доказів їхньої вини. На їхню думку, ця справа висвітлила глибокі недоліки афганської судової системи.

Напад на жінок, які поверталися до столиці Кабула з весілля поза містом у серпні, викликав в Афганістані значну увагу. Судові засідання у справі відбувалися за супроводу акцій протесту, їх транслювало наживо телебачення. Смертні вироки страченим, які виніс суд 7 вересня, підтвердили і апеляційний, і Верховний суди. При цьому справи ще двох звинувачених у цій справі апеляційний суд перекваліфікував на викрадення людей і збройне пограбування і замінив цим двом смертні вироки на 20-річне позбавлення волі. Попередній президент Афганістану Хамід Карзай публічно закликав повісити звинувачених іще до закінчення суду, а минулого тижня підписав їхні смертні вироки якраз перед тим, як залишити посаду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ