На Хмельниччині питання реалізації виборчих прав вимушених переселенців обговорювали під час круглого столу

На Хмельниччині питання реалізації виборчих прав вимушених переселенців обговорювали під час круглого столу

09.10.14 12:42 0 695
За ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Центр підтримки громадських ініціатив» та за сприяння уряду Канади в рамках Всеукраїнської компанії «Кожен голос важливий», днями в обласному центрі відбувся круглий стіл на тему: «Виборчі права переселенців. Як їх реалізувати?». У заході взяли участь представники Хмельницької облдержадміністрації, Всеукраїнської громадської організації «Центр підтримки громадських ініціатив», працівники Головного управління ДСНС у Хмельницькій області, експерти з виборчого права, органи державної реєстраційної служби, які формують списки виборців та громадські активісти.

Метою заходу стало обговорення проблем, пов’язаних із реалізацією виборчого права вимушених переселенців із зони АТО та тимчасово окупованої території Криму. Адже вони вперше за роки незалежності нашої держави стикнулися із серйозною проблемою, пов’язаною із реалізацією права на волевиявлення. Значна їх частина, не пройшовши процедуру тимчасової зміни місця голосування, у день виборів не зможуть проголосувати.

Як зазначив керівник Хмельницького регіонального штабу з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з районів проведення АТО та тимчасово окупованої території – заступник начальника Головного управління ДСНС України в області Віктор Кривий, наразі на Хмельниччині зареєстровано 3565 переселенців, із яких понад 2 тисячі осіб мають право на волевиявлення. Дуже часто громадяни не досить добре обізнані із особливостями виборчого законодавства, трапляються випадки, коли вони дуже пізно дізнаються, що втратили можливість обирати в день голосування.

За результатами обговорення налагоджено взаємодію між органами державної влади, місцевого самоврядування, засобами масової інформації, а також із громадськістю з питань інформування вимушених переселенців щодо їх участі у голосуванні на позачергових виборах до Верховної Ради України 26 жовтня 2014 року.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ