Фестиваль «Контрасти» запрошує послухати швейцарську музику

Фестиваль «Контрасти» запрошує послухати швейцарську музику

09.10.14 13:45 0 678
У п'ятницю, 10 жовтня, в рамках ХХ Міжнародного фестивалю «Контрасти» французький віолончеліст Ромен Ґаріу та Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії під батутою Сімона Камартіна (Швейцарія) виконають львівські прем'єри таких композиторів, як Ганс Шойблє, Галина Горєлова, Нодар Мамісашвілі, Мартін Дерунгс, Олів'є Мессіан.

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної філармонії.

Як зазначається, швейцарська складова завжди була важливою й помітною рисою програм «Контрастів». На концерті прозвучить твір одного з центральних представників «німецького» напрямку швейцарської школи Ганса Шойблє. Hymnus є однією з перших післявоєнних композицій і демонструє характерне для Шойблє захоплення великими оркестровими масивами, їх структурними та тембровими можливостями.

Твір ще одного швейцарського автора – Мартіна Дерунґса – прозвучить у другій частині концерту. «Полум’я,що згасає» сам Мартін Дерунґс називає «музикою про музику» – ця композиція тісно пов’язана з історичними традиціями попередніх епох.

Не контрастом, а радше продовженням прозвучить твір Le mythe sacral (La fermata nel tempo) Галини Горєлової.

Концерт завершує музика одного з найбільш знакових композиторів ХХ ст. Олів’є Мессіана. В оригіналі композиція має одинадцять частин (у концерті прозвучать дві з них) і триває понад годину. Тут Олів’є Мессіан знову звернувся до свого улюбленого джерела натхнення – співу птахів, і трансформував орнітологічні записи з Австралії, Нової Зеландії, Папуа Нової Гвінеї та Сінгапуру.

Концерт розпочнеться 10 Жовтня о 19:00.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йосиф Ситник: ...
Наступна новина: На Тернопільщині за добу ...

КОМЕНТАРІ