Інститут національної пам’яті з Варшави підготував для Львова виставку про «холодну війну»

Інститут національної пам’яті з Варшави підготував для Львова виставку про «холодну війну»

09.10.14 15:18 0 632
Виставку світлин, які розповідають про «холодну війну» (середина 1940-х-початок 1990-х рр.), у понеділок, 13 жовтня, о 15.00 представлять у рамках Перегляду сучасного польського кіно «Під Високим Замком» у приміщені головного корпусу Львівського національного університету ім. І. Франка.

Про це 8 жовтня, на прес-конференції розповів координатор та співавтор концепції Перегляду сучасного польського кіно консул Республіки Польща у Львові Яцек Жур.

«Виставка показує історію Європи у період «холодної війни», Європи, поділеної Берлінським муром. Зараз дискусії про «холодну війну» повертаються, бо зріє нова така війна», – зазначив Яцек Жур.

Виставку підготувало Варшавське відділення Інституту національної пам’яті. На експозиції будуть представлені як відомі світлини, так і ті, про які мало хто знає, однак саме завдяки їм люди можуть відчути атмосферу й умови того часу.

Як зазначили організатори, виставка – це подорож у недалеке минуле до буденності конфлікту, що змінив життя мільйонів людей у цілому світі. Представлені фотографії охоплюють широкий спектр подій – від тих ключових до менш відомих, але зворушливих.

Експозиція розпочинається з фотографій із конференції в Ялті (1945 р.), яка підтвердила розподіл Європи, а завершується фотографіями з грудня 1991 року.

Інформація на виставці написана польською мовою, повний переклад тексту українською буде доступний у спеціальних брошурах.

Виставка триватиме до 31 жовтня.

Нагадаємо, у п’ятницю, 10 жовтня, у Львові стартує Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Глядачам представлять понад три десятки фільмів польського виробництва. Також від час заходу відбудеться 12 інших подій, зокрема, зустрічі з режисерами й акторами, виставка, концерти та спектакль.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ