Папський Синод про сім’ю: потрібна ретельніша підготовка до святого таїнства подружжя

Папський Синод про сім’ю: потрібна ретельніша підготовка до святого таїнства подружжя

09.10.14 10:22 0 675
Є необхідність у ретельнішій та більш пасторальній опіці під час підготовки до святого таїнства подружжя.

На цьому наголосили під час Папського Синоду, який проходить у Ватикані, інформує департамент інформації УГКЦ.

«Підготування до подружжя повинно бути довгим, індивідуальним та строгим. Інакше церква ризикує наповнювати церковні трибунали справами про визнання недійсності шлюбу», – ідеться в повідомленні Синоду, скликаного Папою Франциском.

«Потрібна ретельніша підготовка до подружжя, щоб воно було не лише дійсним, а й плодоносним. Подружжя не можна розглядати тільки як мету, до котрої потрібно прямувати. Воно передусім є шляхом до вищої мети, шляхом особистого зростання та розвитку в парі з іншою особою. Подружнє життя є справжнім покликанням, яке вимагає вірності, щоб стати істинним місцем розвитку та збереження людського суспільства. Саме тому подружню пару впродовж усього її сімейного життя має постійно супроводжувати ревне душпастирське служіння церкви», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що УГКЦ на Папському Синоді представляє Глава церкви Блаженніший Святослав. Учора у своїй доповіді перед синодальними отцями він говорив про актуальні проблеми та першочергові завдання сімейного душпастирства в українських реаліях.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ