У Львові в п’ятницю стартує Перегляд польського кіно. Програма

У Львові в п’ятницю стартує Перегляд польського кіно. Програма

09.10.14 10:36 0 650
У п'ятницю, 10 жовтня, у Львові стартує Перегляд сучасного польського кіно «Під Високим Замком». Глядачам представлять понад три десятки фільмів польського виробництва. Також від час заходу відбудеться 12 інших подій, зокрема, зустрічі з режисерами й акторами, виставка, концерти та спектакль.

Про це 8 жовтня, повідомив координатор та співавтор остаточної концепції перегляду консул Республіка Польща у Львові Яцек Жур.

Як зазначив Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, у важкі часи кожен повинен шукати для себе щось позитивне.

«Перегляди польського кіно у Львові уже відбуваються утретє. Зараз важливо показати те, що ніхто зі Сходу нас не залякає, що ми тут живемо нормально і показуємо людям щось цінне і вартісне», – сказав Ярослав Дрозд.

«Через фільми ми хотіли більше розповісти про сучасну Польщу, сучасних поляках, про країну, якій вдалося багато зробити за останні 25 років. Також фільми розповідають про проблеми у Польщі, людські драми, адже у нас їх вистачає», – розповів Яцек Жур.

Показ фільмів відкриє у п’ятницю, 10 жовтня, о 18.30 стрічка «Джек Стронґ». Це правдива історія про людину, яка, перебуваючи в самому центрі системи, починає самотню боротьбу з совєтами. Завдяки своїй рішучості багато років співпрацює з ЦРУ.

Окрім польським художніх новинок, львівському глядачеві пропонують переглянути документальні стрічки про Львів та Борислав. У стрічці «Особистий Львів Людвіка М.» видатний польський режисер Януш Маєвський проведе екскурсію містом свого дитинства.

Цього року глядачам покажуть і старіші фільми, зокрема, «Серце на долоні», де одну з головних ролей зіграв неперевершений Богдан Ступка.

Під час показів у кінотеатрах Львова можна буде побачити і стрічку «Людина із заліза» 1981 року.

Зазначимо, вартість квитків на фільми становить 15 гривень.

На перегляд «Під Високим Замком» до Львова приїдуть і відомі режисери та актори з Польщі. Львівська публіка має унікальну нагоду поспілкуватися із актором, поетом, письменником і драматургом Кшиштофом Пєчиньским, з легендою польського кіно, акторкою Данутою Шафлярською та авторами незвичайного документального фільму про священика Юзефа Тішнера – молодим режисером Шимоном Врублем та братом священика Казімєжом Тішнером.

У Львівському національному університеті ім. І. Франка також відбудеться лекція знавця кінематографу, історика преси та кіно професора Барбари Ґєршевської з університету Яна Кохановського в Кельцах. Вона візьме участь і у презентації книги «Історія кіно у Львові 1896-1939», яку спеціально видали до третього показу польського кіно.

Місту Лева представлять також монодраму Соні Богосєвич «Ходи зі мною до ліжка» та фотовиставку «Холодна війна. Коротка історія розділеного світу».

Для поціновувачів сучасного музичного мистецтва відбудуться концерти. Зокрема, у Львові виступить Катажина Домбровська, акторка Сучасного театру у Варшаві, співачка, лауреатка багатьох престижних пісенних конкурсів у Польщі та за кордоном, відомої телеглядачам в Україні зокрема зі серіалу «На добре і на зле», а також лодзьського квартету «Апертус».

З детальною програмою Перегляду сучасного польського кіно «Під Високим Замком» можна ознайомитись тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі у боротьбі з ...

КОМЕНТАРІ