В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки та намагаються запобігти виникненню пожеж

В Чернівецькій області рятувальники роз’яснюють громадянам правила безпеки та намагаються запобігти виникненню пожеж

09.10.14 08:29 0 637
З початку 2014 року на Буковині виникло 502 пожежі, більшість з них були спричинені нехтуванням мешканцями краю елементарних правил пожежної безпеки. З настанням холодної погоди кількість пожеж збільшується, це пов’язано із обігріванням помешкань з допомогою електроприладів, газового обладнання та пічного опалення. Щоб запобігти неприємностей через пожежі, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед населення. Вони відвідують помешкання буковинців, особливу увагу приділяючи малозабезпеченим верствам населення, розповідають основні правила пожежної безпеки в побуті та допомагають в разі необхідності привести в належний стан електромережу, пічне опалення. Зокрема 7 жовтня інженерно-інспекторський склад Управління ДСНС провів рейд у селах Путильського району. З початку року тут виникло 22 пожежі, з них 90% пожеж трапилося у приватному житловому секторі, а основною причиною їх виникнення залишається людський фактор.

Рятувальники відвідали помешкання людей похилого віку, самотніх громадян та інших людей, яким необхідна соціальна підтримка. Загалом було охоплено близько 100 господарств. Місцевим мешканцям нагадали правила пожежної безпеки, яких щоденно необхідно дотримуватись в побуті, вручили пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки в осінньо-зимовий період. Особливу увагу рятувальники приділили роз’ясненню основних правила безпеки, яких необхідно дотримуватись з електрообігрівальними приладами та пічним опаленням. Місцеві мешканці були дуже вдячні рятувальникам за турботу та підтримку.

«Такій профілактичній роботі ми приділяємо важливе значення, - розповідає заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк. – Ці заходи у нас проводиться постійно і саме систематичне привернення уваги буковинців до важливості дотримання правил пожежної безпеки, допомагає запобігати виникненню пожеж у помешканнях наших краян».

Роз’яснювальна робота та профілактичні рейди проводитимуться на території всієї Чернівецької області в продовж усього осінньо-зимового періоду. Рейдові групи працюватимуть у всіх районах. Адже відомо, що біду легше попередити ніж ліквідувати її наслідки.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ