На Тернопіллі ідентифікація невпізнаних тіл загиблих у зоні АТО буде проводитися за рахунок держави ,

На Тернопіллі ідентифікація невпізнаних тіл загиблих у зоні АТО буде проводитися за рахунок держави ,

09.10.14 14:52 0 599
За період проведення антитерористичної операції органами внутрішніх справ зареєстровано понад тисячу повідомлень про виявлення невпізнаних тіл. Про це повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олександр Вакуленко.

- Наразі вже вдалося встановити особи понад 200 невпізнаних тіл, інші залишаються невпізнаними, - зазначив представник ГСУ. За його словами, ідентифікація тіл загиблих буде проведена у декілька етапів. Перший - встановлення генетичних ознак загиблого, що можливе шляхом проведення молекулярно-генетичної експертизи. Вказані експертизи будуть проведені в НДЕКЦ при ГУМВС України в Запорізькій області.

За словами Олександра Вакуленка другий етап - встановлення генетичних ознак родичів зниклих осіб. За для ефективнішої роботи щодо отримання біологічних зразків у родичів зниклих в зоні проведення АТО осіб, у кожному обласному управлінні міліції створено спеціальні робочі групи, які будуть займатися прийняттям заяв про безвісне зникнення, викрадення чи взяття в полон громадян, негайним відкриттям кримінальних проваджень, відібранням у родичів зниклих осіб біологічних зразків та призначенням відповідних експертиз.

Контактні телефони керівників робочих груп будуть оприлюднені на офіційному сайті МВС та сайтах кожного обласного управління. У разі якщо людина не зможе зв'язатися з робочою групою у області, вона може повідомити про це координатора з Міністерства внутрішніх справ за телефонами зазначеними нижче.

ОБЛАСТЬ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Україна направила ...

КОМЕНТАРІ