Перевірять готовність Тернопільщини до початку зими в особливий період

Перевірять готовність Тернопільщини до початку зими в особливий період

09.10.14 13:23 0 662
Тренування органів управління ланок єдиної державної системи цивільного захисту проведуть на Тернопільщині. У процесі заходу перевірять, наскільки ефективно готові діяти відповідні структури та мешканці області у разі виникнення несприятливих умов та надзвичайних ситуацій під час осінньо-зимового періоду.

Про підготовку тренувань повідомили 8 жовтня на засіданні колегії управління з питань цивільного захисту населення, в якому взяв участь перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

«Ми перевіримо готовність органів управління та сил медичних закладів, волонтерських структур у випадку масового ураження людей під час терористичних актів, - розповів начальник управління з питань цивільного захисту населення ОДА Іван Бабій. – Також вдосконалимо організацію роботи стосовно медичного захисту населення. Зокрема, перший пункт тренувань буде відображати надання медичної допомоги постраждалим у випадку проведення АТО на території області До участі долучаться представники громадських організацій медичного спрямування. Також під час тренувань зрозуміємо, наскільки ефективні плани реагування органів управління та сил цивільного захисту області при у разі виникнення метеорологічних явищ, обмеження та припинення постачання електроенергії, газу, у разі аварій на об'єктах життєзабезпечення».

Проведення заходу запланували на 10 жовтня. Підготовка до тренувань – на завершальному етапі.

«Питання готовності області до осінньо-зимового періоду цього року дещо ускладнене ситуацією в країні, - зазначив Іван Крисак. – Тому потрібно проявляти активність та обачніше продумувати кожен крок цього процесу».

Загалом, за словами Івана Бабія, план заходів щодо запобігання техногенної та природної небезпеки під час осінньо-зимового періоду попередньо затвердили на засіданні обласної комісії. Відтак обласні служби цивільного захисту, управління, об'єднання, установи області повинні надати звіт про виконання плану до 10 жовтня, районні адміністрації – до 20 жовтня. Після цього інформацію узагальнять та зможуть охарактеризувати загальний стан готовності до початку зими.

Окрім того, представники управління з питань цивільного захисту продовжують займатись соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Також тривають протихімічні та протирадіаційні заходи, технічна інвентаризація захисних споруд цивільного захисту, накопичення матеріального резерву районів на запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородські міліціонери ...
Наступна новина: В Луцьку розповіли як ...

КОМЕНТАРІ