В Житомирській області у Коростені зекономлять 17 % газу завдяки переведенню котелень на тверде паливо

В Житомирській області у Коростені зекономлять 17 % газу завдяки переведенню котелень на тверде паливо

09.10.14 11:57 0 637
Аби оговорити стан готовності паливно-енергетичного комплексу Житомирщини до роботи в осінньо-зимовий період, голова облдержадміністрації Сергій Машковський 8 жовтня провів відповідну нараду з керівниками департаментів, управлінь облдержадміністрації та профільних структурних підрозділів у районах. Участь у заході також брав перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Так, у місті Коростені налічується 34 котельні. За словами заступника міського голови Леоніда Якубовського, всі вони на підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період. П'ять із них будуть переведені на тверде паливо. Зокрема два твердопаливні котли вже повністю готові до експлуатації. Ще три котельні будуть запущені у новому режимі протягом 10-11 жовтня.

«Завдяки роботі цих котелень вдасться забезпечити 17 % економії споживання природного газу (3,5 млн м3), – пояснив посадовець, і додав: – Ще 10 % блакитного палива ми зможемо заощадити за рахунок інших заходів, наприклад: заміна та перепідключення теплових мереж, переведення наприкінці минулого року ще одного дитячого садочка на опалення твердим паливом».

Так, КП «Теплозабезпечення» замінено 920 м теплових мереж на труби в пінополіуретановій ізоляції

Сергій Машковський, звертаючись загалом до присутніх керівників районів і міст області, акцентував на необхідності й надалі повідомляти про здійснення організаційно-правових заходів, які дозволять забезпечувати економію газу.

Леонід Якубовський, продовжуючи, також повідомив про те, що до роботи в осінньо-зимовий період у Коростені наразі підготовлено дев'ять одиниць спеціалізованого автотранспорту. Крім того, дорожнім господарством міста заготовлено 1,2 тис. тонн піскосуміші (25 %). Також із дня на день районний центр отримає 120 тонн солі. Відтак, місто вдасться повністю забезпечити піщано-соляною сумішшю.

Разом із тим, у Коростені за кошти місцевого бюджету у сумі 0,5 млн грн було проведено ремонти водопровідно-каналізаційних мереж.

«Керівництво місцевого водоканалу на повністю припинило використовувати природний газ для обігріву приміщень підприємства. Для цих потреб використовується тверде паливо», – зауважив заступник міського голови.

Нагадаємо, що наразі, за дорученням голови облдержадміністрації Сергія Машковського, у районних центрах регіону тривають перевірки щодо стану їх готовності до роботи в осінньо-зимовий період.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ