Влада, податківці та підприємці Житомирщини обговорили проблеми та перспективи співпраці

Влада, податківці та підприємці Житомирщини обговорили проблеми та перспективи співпраці

09.10.14 13:10 0 643
В облдержадміністрації відбулася зустріч, під час якої обговорили проблемні аспекти співпраці фіскальних органів з підприємцями. Участь у заході взяли перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Житомирській області Лілія Куришко, народний депутат України Оксана Продан та підприємці Житомирщини.

Представники бізнесу стурбовані тим, що незважаючи на кадрові зміни, податкові органи продовжують застосовувати попередні практики роботи. За словами підприємців, найбільше проблем виникає через проведення безпідставних податкових перевірок та порушення кримінальних справ. Таким чином, всі суб'єкти господарювання перебувають під контролем податківців. З метою викорінення подібних явищ підприємці пропонують внести зміни до чинного законодавства, адже саме це надасть їм надійні гарантії діяльності, якщо вони працюватимуть у рамках правового поля.

Відповідаючи на запитання підприємців, в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Житомирській області Лілія Куришко звернула увагу на те, що як представники бізнесу, так і посадовці повинні дотримуватися законодавства. Саме це дозволить досягти співпраці та налагодити діалог. Вона переконана, що діюча нині система адміністрування податку на додану вартість вимагає суттєвих змін. Лілія Куришко констатує, що сучасний механізм оподаткування повинен функціонувати так, аби податки нараховувалися без втручання людини. Податківець наголосила, що першочерговим завданням для Житомирщини наразі залишається легалізація робочої сили.

Народний депутат, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Оксана Продан позитивно оцінила захід, оскільки він є однією із форм діалогу між бізнесом, владою та податковими органами. Вона наголошує на необхідності відкритої діяльності громадської ради при Головному управлінні Міндоходів у Житомирській області. Оксана Продан виступає за практичне втілення так званої «дзеркальної відповідальності», в основі якої лежить принцип особистої відповідальності за неправомірні дії як з боку підприємця, так і податківця. Народний депутат закликала житомирських підприємців звертатися до неї особисто з усіма проблемами, що стосуються співпраці з фіскальними органами, які вона в межах своєї компетенції допоможе вирішити.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українським футбольним ...
Наступна новина: Інститут національної ...

КОМЕНТАРІ